Sziget: katasztrófafilm játszódik majd le a levegőben

2018.07.12. 11:49

Bár világsztárok felhozatalában idén sem szűkölködik a Sziget, érdemes az egyéb programokat is figyelni. Minden évben az egyik legnagyobb látványosság a Nagy Utcaszínház, mely idén az angol Wired Aerial Theatre: As the World Tipped című előadása lesz.

Valódi katasztrófafilm játszódik a levegőben az idei Nagy Utcaszínház különleges produkciójában a Szigeten. Drámai filmes trükkök, vizuális effektek és lélegzetelállító légi akrobatika egyesül az előadásban, mely egy ökológiai krízishelyzetet mutat be. A produkció napjaink egyik legsürgetőbb problémáját, a klímaváltozást dolgozza fel látványos és humoros formában. „Igyekszünk felhívni a figyelmet a Love Revolution kiáltványunkban megfogalmazott, társadalmunkat sújtó problémákra, így – többek között – környezetünk megóvásának fontosságára. Ez az előadás a klímaváltozást helyezi középpontba sokkoló formában bemutatva annak veszélyeit. A cselekmény a koppenhágai Klímakonferenciától indul, majd igencsak felgyorsulnak az események és bajba kerül Földünk jövője” – mondta Kardos József programigazgató. Azt is hozzátette, hogy a Nagy Utcaszínház a Mastercard Színpad by A38 melletti réten augusztus 8-13. között, a Nagyszínpad utolsó koncertjei után lesz.

A látványos produkcióban aktív szerepet kap egy 100 tonnás daru, ami 7 méter magasra húzza fel a 100 m²-es színpadot, mely az előadás során emelkedik fel és alakul át vetített háttérré. Az As the World Tipped, vagyis az „Ahogy a világ kibillent” című előadás teljes installációját és a levegőben lógó akrobatákat 8 db 1 tonnás ballaszt tartja egyensúlyban.

ILYEN LESZ AZ IDEI SZIGET FESZTIVÁL