Kurt Cobain személyes tárgyai is odavasztek a tűzben

Így változott a férfi szépségideál az elmúlt 100 évben Kurt Cobain
Vágólapra másolva!
Egy szerencsétlen múzeumtűzben pusztult el rengeteg darab az egykori Nirvana frontemberének személyes tárgyaiból nyílt kiállításon. 
Vágólapra másolva!

Rengeteg személyes tárgy, emlék és még eredeti műalkotás is odaveszett a hétvégi tűzben, ami az aberdeeni múzeumban pusztított. A tárgyak egytől egyig Kurt Cobain, a Nirvana frontemberének birtokában voltak valaha, és

hatalmas értéket képviseltek a helyi közösség,

a Nirvanát és egyáltalán a zenét szeretők körében.

A kiállítás az aberdeeni múzeumban volt, abban a városban, ahol Kurt Cobain is született. Nem véletlen tehát, hogy éppen az ő személyes holmijait állították ki a múzeumban, ahol a tűz

hatalmas pusztítást végzett.

Legalább annyi biztos, hogy senki nem sérült meg a tűzben, azonban a gyűjtemény nagy része odaveszett a tűz, a füst és az oltáshoz használt rengeteg víz miatt - írja az NME.

Nemrég Cobain híres Martin gitárja is elkerült a családtól, azaz volt feleségétől és lányától, Courtney Love-tól és Frances Bean Cobain-től. A fiatal nő ugyanis most vált el férjétől, aki a bíróság segítségével megtarthatta a hangszert. Mert állítólag Frances Bean Cobain neki ajándékozta, mikor még jóban voltak, és a válóper beadásánál még mindig a férfi birtokában volt. Így az övé is maradt a Martin D-18E típusú akusztikus gitár, amin Cobain többek között a Nirvana híres, 1993-as MTV Unplugged show-ján játszott.

Ötvenéves lenne az X generáció antihőse

Szinte hihetetlen, de Kurt Cobain, a kilencvenes évek legmeghatározóbb rockzenésze és minden idők egyik legnagyobb rocklegendája már ötvenéves lenne, az általa alapított Nirvana pedig harminc. Kurt Cobain halála miatt a zenekar csak hét évig volt aktív, ez idő alatt pedig három stúdióalbumot adtak ki, de így is a legnagyobb hatású rockzenekarok közé sorolják őket.