Visszatér Magyarországra a Uriah Heep

Uriah Heep
VIENNA, AUSTRIA - MARCH 24: Russell Gilbrook, Mick Box, Phil Lanzon, Bernie Shaw and Davey Rimmer of Uriah Heep pose on stage at Szene Wien on March 24, 2016 in Vienna, Austria. (Photo by Manfred Schmid/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ismét Magyarországon ad koncertet a Uriah Heep. A hatvanas évek végén indult, meghatározó hatású brit hard rock zenekar a nyár végén jelenteti meg 25. stúdióalbumát, október 23-án pedig már Budapesten játszanak belőle a régi klasszikusok mellett.
Vágólapra másolva!

A hatvanas évek végén indult brit hard rock zenekar, a Juriah Heep a nyár végén jelenteti meg 25. stúdióalbumát, Living the Dream címmel, és október 23-án az Akvárium Klubban lépnek fel. Az új dalok mellett nyilván

régi klasszikusok is megszólalnak majd.

A Uriah Heep legutóbb 2015 nyarán lépett fel Magyarországon, akkor a Barba Negrában. A Living the Dream című új lemezük Jay Ruston producer (Winery Dogs, Stone Sour, Black Star Riders, Paul Gilbert, Europe) közreműködésével készül.

A Uriah Heepet 1969-ben, Londonban alapította Mick Box és a későbbi énekes, David Byron (Spice), nevüket Charles Dickens David Copperfield című

regényének egyik szereplőjétől kölcsönözték.

Karrierjük az 1970-es Very 'eavy... Very 'umble albummal indult, az alapító tagok közül napjainkra egyedül Mick Box gitáros maradt. A jelenlegi énekes Bernie Shaw és Phil Lanzon billentyűs a nyolcvanas évek közepén csatlakozott, Russell Gilbrook dobos 2007, Davey Rimmer basszusgitáros 2013 óta tagok.

A zenekar repertoárján az elmúlt ötven év slágerei szerepelnek, köztük olyan dalok, mint a Gypsy, az Easy Livin', a July Morning, a Look At Yourself, a Stealin' vagy a Lady in Black, amely összesen háromszor állt a németországi slágerlista élén, az egyik alkalommal hat hónapot töltött ott. A zenekar több mint 45 millió lemezt adott el világszerte, 1969 óta 56 országban

négyezer koncertet adott.

Az egyik első nyugati zenekarként játszottak Oroszországban 1987-ben. A Uriah Heep idén Európa mellett Kanadában is fellép.