Caramel Budapesthez írt szerelmes levelével készült a versenyre

2018.04.30. 09:18

Caramel felkérésre készített egy dalt a Budapest Dal 2018 elnevezésű zenei pályázatra. És a zenét megtámogató videóklip már el is készült. Nézze meg itt, az Origón.

Messze a várakozásokon felül, összesen 116 pályamű érkezett a Fővárosi Önkormányzat által Budapest Dal 2018 néven meghirdetett zenei pályázatra. A határidő április közepén járt le, és a zsűri 27-én hirdetett győztest: Radics Gigi dalát választották. A 116 beérkező munka eddig nagyjából ismeretlen szerzőktől jött, a szervezők azonban felkértek 10 ismert zenészt is, hogy készítsék el saját verziójukat, amely a lehető legjobban adja vissza Budapest hangulatát. A 10 felkért között volt Radics Gigi, Caramel, mellettük pedig többek között Frenresz Károly és Charlie is.

Caramel a dalának az 1873 címet adta, ugyanis ebben az évben egyesítették Pestet és Budát, megalapítva ezzel a mai Budapestet. Caramel a többszörös díjnyertes rendezőt, Bogdán Balázst és csapatát kérte fel a klip elkészítésére. És céljuk egyértelműen az volt, hogy Budapestet olyan képekkel és olyan perspektívából mutassák meg, ahogy még nem nagyon lehetett látni. klipben egyébként – a helyenként megjelenő Caramel mellett – Trokán Nóra és Dóra Béla színművészek játsszák a főszerepeket, Budát és Pestet. A dal pedig leginkább úgy értelmezhető, mint Caramel szerelmes levele Budapesthez, ahova körülbelül 20 évvel ezelőtt költözött. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK