Ilyen lesz a Virtuózok negyedik évada

Boros Misi, Virtuózok sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Hamarosan indul a Virtuózok negyedik évada. Magyarország első klasszikus zenei tehetségkutatója megújult díszlettel, utánkövető műsorokkal, fiatal tehetségekkel és öt tagú szakmai zsűrivel folytatódik. A műsor készítői sajtótájékoztatón beszéltek a negyedik évad újításairól. 
Vágólapra másolva!

Április közepén indul újra Magyarország első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, a Virtuózok. Elegáns volt a negyedik évad sajtótájékoztatójának nyitása, Kökény Tamás a 2016-os évad győztese, Sándor Zoltán, a Virtuózok első évadának döntőse és Boateng Kármen Stephany, a Virtuózok harmadik évadának döntőse közös produkciót adtak elő. Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója azt mondta, hogy a kereskedelmi médiumok óhatatlanul nem csak az értéket képviselik a tehetségkutató műsoraikban, míg a Virtuózok

egy sikerműsor, amelyik jelentős számú nézőt vonz a képernyők elé,

és valódi értékeket mutat meg, emellett pedig minden korosztály számára érdekes, és az értékközvetítés mellett számtalan fiatal tehetséget fedeznek fel a műsornak köszönhetően. Ezek a fiatalok pedig elindulnak a nagy művésszé válás útján.

Jobbról Kökény Tamás, Sándor Zoltán és Boateng Kármen Stephany közös produkciója a Virtuózok sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

„A negyedik évad alapvetően továbbviszi a hagyományait az első háromnak, emellett lesznek újítások is. Például szerintem jót tesz, hogy egy új, modernebb díszlettel megy majd a sorozat. Nyilván ifjú tehetségek is jönnek,

aki még az első műsorban tűnt fel és azóta nemzetközi sztárrá vált ” - ezt már az Origónak mondta Vaszily Miklós.

Vaszily Miklós a Virtuózok sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

A Virtuózok negyedik évadában a zsűri tagjai változatlanul Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja, Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár, Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt díjas csellóművész lesznek.

Batta András, Kesselyák Gergely és Balázs János a Virtuózok sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

Kesselyák Gergely azt mondta, a Virtuózok visszahozta a magas kultúrába vetett hitét, és

a műsor bebizonyította, hogy a klasszikus zene igenis sok embert érdekel,

csak megfelelően kell tálalni. Peller Mariann, a Virtuózok licensztulajdonosa megköszönte mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a negyedik évad is létrejöhetett, valamint külön köszönetet mondott az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Kis virtuózok Alapítványt támogatóknak.

Peller Mariann a Virtuózok sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

Peller Mariann

a műsort egyfajta missziónak nevezte

és erről azt mondta, hogy fontos eredményük, hogy a zeneiskolákba egyre többen jelentkeznek a tehetségkutatónak köszönhetően.

A negyedik évad újításait sorolva Vaszily Miklós az Origónak azt is elmondta, hogy

a tehetségkutatót utánkövető műsorok kísérik majd.

„Próbáljuk a műsort a közmédia csatornaportfóliójában is tágabban beépíteni, így az M5 kulturális csatornán és a Duna Televízióban egyszerre leadott műsorok után az M5-ön utókövető műsor lesz a továbbjutó szereplőkkel. Az adások másnapján pedig a Bartók Rádión fogunk foglalkozni a Virtuózokkal” - mondta Vaszily Miklós. A sajtótájékoztatót a tehetségkutató 2014-es felfedezettje, Boros Misi zárta zongorajátékával.

Boros Misi a Virtuózok sajtótájékoztatóján Fotó: Mudra László - Origo

Boros Misi a negyedik évad utánkövető műsorában

műsorvezetőként vesz részt.

A Virtuózok negyedik évadának első része április 20-án, este fél 8-kor kezdődik.