Venczel Vera továbbra sem léphet fel

Szily Nóra Venczel Vera Interjú
Vágólapra másolva!
Rossz hírt közölt a Vígszínház: Venczel Vera továbbra sem léphet fel betegsége miatt, A Vörös oroszlán című darab áprilisi előadásai így elmaradnak. A színésznő azt mondta, hogy már tervezi a visszatérést.
Vágólapra másolva!

Venczel Vera hetek óta nem tud fellépni betegsége miatt, a színésznő már márciusban is lemondta az előadásait a Vígszínházban. Akkor A vörös oroszlán című darab elmaradt, a Sógornők-ben Tar Renáta, a Tévedések vígjátéká-ban Kútvölgyi Erzsébet ugrott be a helyére.

A rajongók áprilisra már visszavárták a 72 éves színésznőt,

azonban a Vígszínház ismét rossz hírt közölt Facebook-oldalán.

Rengeteg rajongója kívánt jobbulást a színésznőnek, aki influenza miatt nem léphet színpadra.

Az elmaradt előadások miatt már egyre többen komolyan aggónak,

de a színésznő elmondta, hogy tervezi már a visszatérést.

Venczel Vera influenza miatt nem léphet színpadra Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Egy influenza húzódik el, ennél többet nem szeretnék mondani. Nagyon kedves az emberek érdeklődése és a szeretete, szeretnék hamarosan visszaállni a színpadra” - mondta Venczel Vera a Borsnak.

Venczel Vera már főiskolás évei alatt kapott szerepeket

Venczel Vera idén ünnepli karrierjének 55. évfordulóját 91 regisztrált színházi bemutatóval és több mint 100 filmszereppel a háta mögött. Karrierje elején két kultikus filmszerepet is kapott: Szentirmay Katinkát alakította a Kárpáthy Zoltán című filmben, de az igazi áttörést az Egri Csillagok című filmben alakított Cecey Éva karaktere jelentette. Venczel Vera már főiskolás évei alatt kapott szerepeket a Vígszínházban, majd Várkonyi Zoltán 1968-ban hivatalosan is leszerződtette, idén pedig pont 50 éve társulati tag. Munkásságát 1975-ben Jászai Mari-díjjal is elsimerték, 2010-ben Érdemes, 2016-ban Kiváló Művész lett.

Az utóbbi években többször előfordult, hogy helyettesíteni kellett Venczel Verát. 2015-ben a Hegedűs a háztetőn című darabban szenvedett combnyaktörést, a sérülésből 9 hónap alatt sikerült csak felépülnie. Egy évvel ezelőtt pedig rövidebb ideig kellett csak helyettesíteni,

akkor szintén influenzaszerű tünetekkel

küzdött a színésznő.