Nagy Feró a fürdőszobában gyűjt ihletet éjjelenként

2018.03.19. 12:43

Nagy Feró szó szerint éjjel-nappal az áprilisi életmű koncertjére gondol. Gyakran felkel az éjszaka közepén, kioson a fürdőszobába és feljegyzi a telefonjába az újabb ötleteit. Az éjszakai virrasztásoknak megvan az eredménye: a zenésznek rengeteg ötlete van, és élete legjobb koncertjét szeretné összehozni.

Nagy Feró április 7-én az Arénában tart nagykoncertet egész életművéből. A 72 éves rocker a Borsnak mesélt arról, hogy készül a koncertre. Konditerembe nem jár, csak focival tartja karban magát: „focizni eljárok, de mást nem. Nekem az elég is. Egyre fiatalabb leszek. Fizikailag nem készülök. Elácsorgok ott, nem kell nekem szaltót ugrani. Persze ha elkap a lendület, beindulok! De látványos legyen, az fontos.

Amire készülni kell, az a koncert menete, mert nagyon pörgős bulit szeretnék. Láttam egy párat az utóbbi időben, de többnyire eluntam, mert megállt a ritmus. Jobbat akarok csinálni! Nem dumálni kell, hanem zenélni! Persze lesznek látványelemek, filmbejátszások, most ezeket állítom össze. Három boszorkány is lesz a színpadon. Az egyik pozanon játszik, a másik kettő énekel.”

Nagy Feró éjjel-nappal az áprilisi koncertre gondolFotó: Mudra László - Origo

Azt is elmondta, hogy sokszor az éjszaka közepén kioson a fürdőszobába és feljegyzi a koncerttel kapcsolatos ötleteit a telefonjába. „Éjjel-nappal a koncert jár a fejében, lázasan készül. De szó szerint éjjel-nappal. Éjszaka gyakran felébredek és agyalok. Nem tudok aludni, jár az agyam. Hiába mondom magamnak, hogy éjszaka alszunk, nem koncertezünk, gondolkodom. A telefonomra feljegyzem, hogy miket gondoltam, ennek a felét el szoktam dobni, mert más, ha kisüt a nap. Csendben csinálom, nem zavarom a feleségemet. Megszokta, hogy felkelek és matatok. Tablet, telefon, minden játszik. Amikor bediktálom a telefonba az ötleteimet, kiosonok a fürdőszobába. Hosszabb monológot nem lehet leírni, így egyszerűbb. Néha megkérdezik, hogy mit csinálok éjszaka. Nem tudok aludni, de közben olyan álmos vagyok, hogy majd megdöglök. De ahogy leteszem a fejemet, azonnal eszembe jut, hogy a harmadik szám után szálljon fel egy hatméteres fesztávú békegalamb. Ez álom! Legyen harminccentis” - mondta. Az éjszakai virrasztásoknak egyébként megvan az eredménye is, Ferónak rengeteg ötlete van, és élete legjobb koncertjét szeretné összehozni. „Arra, amit kitaláltam, azt mondom, ilyen még nem volt. Legalábbis tőlünk nem láttak. Az a lényeg, hogy a boogie jó legyen” - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK