John Williams nem komponál több Star Wars-zenét

John Towner Williams zeneszerző
HOLLYWOOD, CA - JUNE 09: Composer/honoree John Williams arrives at the 44th AFI Life Achievement Awards Gala Tribute to John Williams at Dolby Theatre on June 9, 2016 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
John Williams lassan befejezi a Star Wars-sorozat zenéjének komponálását, a 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik. 
Vágólapra másolva!

A 86 éves John Williams zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte. A J.J. Abrams rendezésében készülő 9. részt még elvállalta, de utána leáll. Egy rádióinterjúban azt mondta, „Ezzel teljes számomra a kilenc részes sorozat, nekem ennyi elég is”.

John Williams 2016-ban Forrás: FilmMagic/2016 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

A Disney stúdió az űreposzt még „évtizedeken át” szeretné folytatni. Williamst filmzenéiért 51 Oscar-díjra jelölték, és ötször meg is kapta az elismerést. Amikor az első Csillagok háborúja zenéjét szerezte 1977-ben, „még senki sem tudta, hogy lesz egyszer egy második rész is” - mondta a rádióban. Akkor

ezt még George Lucas rendező sem tartotta lehetségesnek.

„Mára valószínűleg több zenét írtam a Star Warshoz, mint Richard Wagner A Niebelung gyűrűje operaciklushoz” - mondta viccesen Williams.