Egy családtag nem lesz ott Tahi Tóth László temetésén

2018.03.06. 11:32

Nagyjából tíz éve tudja a Tahi Tóth család, hogy van egy Amerikában élő rokonuk is, aki Tahi Tóth László féltestvére, és biztosan nem lesz ott a színész szerdai temetésén. 

Tahi Tóth László testvére, a lemezlovas Tahi Tóth Gábor 2009-ben megjelent életrajzi könyvében írt arról, hogy apjuknak

volt egy amerikai szerelme

a Képzőművészeti Főiskolán, még azelőtt, hogy édesanyjukkal megismerkedett volna. „2007 karácsonyán Nándi unokaöcsém nagy meglepetéssel állt elő: Chicagóban él egy testvérünk, aki apám 1937-es amerikai barátnőjétől született” - idézi a könyvet a Ripost. A testvérről tehát tudott a család, csak a nyilvánosság előtt nem említették. Tahi Tóth Gábor azt is írja a könyvben: „a mama sokat mesélt arról, hogy a papának még a megismerkedésük előtt volt egy amerikai szerelme a Képzőművészeti Főiskolán. Kapcsolatuk során szerelme terhes lett, de a diploma után a lány visszautazott Amerikába.”

Tahi Tóth László pályafutása képekben - kattintson a képre a többi fotóért!Fotó: Mudra László - Origo

Tahi Tóth Lászlóék apja állítólag utána akart utazni Amerikába, de a lány szülei hallani sem akartak házasságról. A nő egyébként nem sokkal később el is költözött a szüleitől, és 1938 februárjában megszülte fiát, Tom Tahit, aki anyja nehéz anyagi helyzete miatt rövidebb időre

árvaházban is került. 

A könyv szerint a Chicagóban élő Tom Tahi 2007-ben fel is kereste magyarországi családját, miután anyja meghalt. Tahi Tóth Gábor elmondta a Ripostnak, hogy „a család tartja Tommal a kapcsolatot, arról is értesült, hogy Laci meghalt, de sajnos a temetésre nem tud eljönni”.

Tahi Tóth László temetése március 7-én, szerdán lesz, délután három órakor a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában. A család arra kér mindenkit, hogy egy szál fehér virággal érkezzen. 

Tahi Tóth László számunkra legkedvesebb filmjeit itt szedtük össze: 

Ezekért is szeretjük Tahi Tóth Lászlót

Több mint 50 éven át, egészen haláláig játszott a Vígszínház társulatánál. Viszont az ország nagyobbik része valószínűleg a tévéből, a filmvászonról és a szinkronból ismerhette és szerethette meg Tahi Tóth Lászlót. Összeválogattunk a színművész munkásságából néhány filmet, amelyekért mi szeretjük. Öccse, Tahi József pedig elárult nekünk néhány érdekességet is közös pályájukról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK