A Gorillaz is fellép az idei Szigeten

2018.02.20. 12:46

Két nagyszínpados mellett további 20 fellépőt jelentettek be a Sziget szervezői az idei fesztiválra. Jön az idei Brit Awardsra öt kategóriába is jelölt Dua Lipa és a világ legnépszerűbb virtuális együttese, a Gorillaz. 

A Sziget Nagyszínpadán lép fel az Egyesült Királyság egyik legfelkapottabb fiatal szupersztárja, Dua Lipa és idén nyáron fellép a fesztiválon Damon Albarn virtuális sztárzenekara, a Gorillaz is. Murdocék tavaly

kétszer is jártak Magyarországon.

Először a Telekom Electronic Beats fesztiválra jöttek egy rövidebb lemezbemutatóval, aztán volt egy arénás koncertjük novemberben.

Idén nyáron első alkalommal láthatja a Sziget közönsége az ifjú kanadai énekes-dalszerzőt, Shawn Mendest. Aztán Fellép a grime egyik nagy tehetsége, Stormzy. Tavalyió megjelent lemezét hozza el a Grammy-díjas The War On Drugs, és a Szigeten lép fel az ausztrál énekes-dalszerző, a Chet Faker művésznéven is alkotó Nick Murphy is.

A soulos-folkos műfajt képviseli Lianne La Havas, aztán a Sziget vendége lesz az amerikai rapper-énekes Desiigner is, és jön a csak tavaly öt nagylemezt is kiadó ausztrál pszichedelikus rockzenekar, a King Gizzard & The Lizard Wizard.

Az elektronikus zenei felhozatalt erősíti a Gorgon City live, a soulosabb irányt JP Cooper képviseli, de fellép a francia house 18 éves újonca, Petit Biscuit is. House vonalon a KSHMR és Sofi Tukker erősít, ide tart brostepnek nevezett dubstep-leágazás egyik legismertebb alakja, Borgore, punk rock irányból pedig a The Living End készül a Szigetre. Jön az ifjú brit rapper, Scarlxrd, elektronikus zenéit hozza el Seven Lions és a Delta Heavy, indies, soulos dalaival érkezik Yellow Days. Fellép az osztrák Bilderbuch és a bluesos, countrys My Baby is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK