Augusztus végén temetik Kerényi Imrét

Kerényi Imre FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása művész próba rendező SZEMÉLY
Budapest, 2016. február 24. Kerényi Imre rendező Fazekas István Béres című drámájának próbáján a budapesti Újszínházban 2016. február 24-én. A darabot február 26-án mutatják be. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Augusztus 31-én a Fiumei úti sírkert művészparcellájában temetik Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottat, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, színigazgatót, egyetemi tanárt, publicistát, érdemes és kiváló művészt, aki augusztus 11-én halt meg 74 éves korában.
Vágólapra másolva!

Augusztus 31-én, 14 órakor temetik Kerényi Imrét. A miniszterelnöki megbízottat, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, színigazgatót, egyetemi tanárt, publicistát, érdemes és kiváló művészt a Fiumei úti sírkert művészparcellájában temetik. A temetést a Nemzeti Örökség Intézete szervezi.

Összeköt minket, hogy Kerényi-tanítványok vagyunk

A 74 éves korában meghalt Kerényi Imre évtizedekig tanított a Színművészeti Egyetemen, számos színészosztálynak volt az osztályfőnöke. 1980-ban nála végzett például Igó Éva és Gáspár Tibor, 1984-ben Funtek Frigyes, Hirtling István, Mácsai Pál, 1988-ban pedig Nagy-Kálózy Eszter és Szervét Tibor. A fiatalabb korosztályokból három különböző osztályának egy-egy tagja idézte fel emlékeit vele kapcsolatban.

Kerényi Imre augusztus 11-én, 74 éves korában halt meg. A temetés időpontjáról szóló közleményben az áll: „a gyászoló család vár mindenkit, akik szerették, tisztelték és becsülték”. A család kérése, hogy a megjelenők

kegyeletüket jelképesen, egy szál fehér rózsával róják le.