Tisztázták Peter Martinst a szexuális zaklatás vádja alól

Peter Martins
NEW YORK, NY - MAY 07: Ballet master-in-chief for the New York City Ballet Peter Martins attends the New York City Ballet 2015 spring gala at David H. Koch Theater, Lincoln Center on May 7, 2015 in New York City. (Photo by Jim Spellman/WireImage)
Vágólapra másolva!
Tisztázta az ügyében két hónapon át folyt vizsgálat Peter Martins koreográfust, a New York City Ballet volt művészeti vezetőjét a szexuális zaklatás vádja alól.
Vágólapra másolva!

A világhírű koreográfus pénteken közölte, hogy

elégtételül szolgál számára a független vizsgálat eredményei.

A vizsgálatot az után indították, hogy az intézmény névtelen levelet kapott, amelyben a 71 éves dán származású táncos-koreográfust szexuális zaklatással vádolták meg.

Peter Martins Forrás: Getty Images/WireImage/Jim Spellman

Amerikai sajtóértesülések szerint a balett két korábbi táncosa vádolta Martinst zaklatással. A koreográfus tagadta a vádat, és teljes mértékben együttműködött a vizsgálatot vezető ügyvédi irodával.

Januárban bejelentette ugyanakkor, hogy távozik a balett éléről, mondván a botrány "fájdalmas terhet rótt rá és a családjára".

A The New York Times amerikai napilap szerint a balett és iskolája bejelentette, új irányelveket fogadtak el, amelyek biztosítják, hogy a táncosok "biztonságban és megbecsülve érezzék magukat" és szabadon hangot adhassanak aggodalmaiknak.