Magyarok is szerepelnek a világhírű show-ban

Lord Of The Dance
Lord Of The Dance
Vágólapra másolva!
A Lord of the Dance Dangerous Games című show-ja 2014-ben hatalmas sikerrel debütált a London Palladium színházban, és azóta több millióan látták már. A látványos show világkörüli turnéjának keretében, 2018 tavaszán érkezik hazánkba. Az előadáson három magyar táncos is szerepel, és még Michael Flatley-t is láthatja táncolni a közönség.
Vágólapra másolva!

Ismét Magyarországra jön a világ egyik legnépszerűbb táncegyüttese, a Lord of the Dance. Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész,

Michael Flatley készítette a koreográfiát,

amelyet 2014-ben szinte teljesen felújítottak. A Dangerous Games című új előadást 2018. április 3-án Budapesten a Sportarénában, április 4-én Debrecenben és április 5-én Veszprémben láthatják az ír tánc és zene kedvelői.

A Dangerous Games című produkciót Michael Flatley néhány éve újra koreografálta Forrás: Brian Doherty/Brian Doherty

A Dangerous Games 2014-ben hatalmas sikerrel debütált a London Palladium színházban, és az elmúlt 4 évben több millióan látták. Michael Flatley néhány éve újra koreografálta és rendezte az eredeti produkciót: az

új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözte,

így az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően egy vadonatúj előadás jött létre.

Az előadásban három magyar táncos is szerepel. Forrás: Brian Doherty/Brian Doherty

A karakterek is új, izgalmas személyiségekké fejlődtek. A show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a jó és a gonosz klasszikus meséje. Az előadásban

magyar táncosok is szerepelnek.

Krén Andrea, Krén András és Papp Zoltán hármasa évek óta tagja a társulatnak. Váltott szereposztásban ugyan, de Andreát Morrighan (a csábító nő), Andrást a Lord (a Tánc Ura), Zoltánt Don Dorcha (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a hazai közönség.

Michael Flatley karrierje

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a '94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen főművében teljesedett ki. A megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióban 400 alkalommal a címszerepet maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap", azaz talajhoz érintés másodpercenként).

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, de

a technika segítségével újra és újra láthatja a közönség.

A nyitó jelenetben ugyanis Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a nézőket, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. A híres finálé jelenetben pedig virtuális mása is megjelenik a 3D technika segítségével!