Ismét kórházba került a "Cseh csalogánynak" is becézett Karel Gott

Concert of Czech singer Karel Gott in Moscow microphone singing personality HORIZONTAL
Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík).
Vágólapra másolva!
Egy kivizsgálás után azonnal bent tartották a Prágai Egyetemi Kórházban a csehek legismertebb énekesét, a "cseh csalogánynak" is becézett Karel Gottot. Az intézmény vezetése hírzárlatot rendelt el az ügyében, azonban a helyi sajtó szerint súlyos légcsőhuruttal és kezdődő tüdőgyulladással kezelik az idős táncdalénekest. Karel Gottnak pár éve több életmentő műtétje is volt.
Vágólapra másolva!

Ismét a cseh lapok címlapjára került az ország legismertebb énekese Karel Gott, miután

a 79 éves énekest tüdőgyulladás gyanújával befektették a Prágai Egyetemi Kórházba.

Az intézmény vezetése elzárkózott Gott egészségügyi állapotának kommentálásától, így máris találgatások indultak be a cseh médiában, hogy életveszélyben van-e a több mint negyvenszer Csehország énekesének választott Karel Gott.

Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át, legutoljára 2017-ben a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík). Budapesten is többször koncertezett, utoljára 2005-ben. Az egyik legismertebb, 1977-es Lady Carneval című slágerét több magyar előadó is feldolgozta Forrás: RIA Novosti/Ruslan Krivobok

Komoly aggodalomra adhat okot, hogy a Blesk című bulvárlap szerint

az énekest egy elkülönített szobában, konkrétan karanténban ápolják.

Az énekes szóvivője is csak szűkszavúan volt hajlandó megerősíteni a hírt az iDNES.cz portálnak, amely korábban arról számolt be, hogy a "Cseh csalogányt" légcsőhuruttal, illetve tüdőgyulladás gyanújával kezelik.

- nyilatkozta Aneta Stolzová, az énekes szóvivője.

Karel Gott és családja. A legnépszerűbb cseh énekes 68 éves korában, 2008-ban Las Vegasban vette el 31 éves barátnőjét, Ivana Macháčkovát. Karel Gott négyszeres apa, legfiatalabb gyermeke 2008-ban született Forrás: AFP/Vadim Kramer

Karel Gottnál egyébként épp három éve, 2015 novemberében diagnosztizálták az egyik legagresszívabb rákfajtát a Limfómát, azaz nyirokcsomórákot.

Akkor egy négy hónapos intenzív kemoterápiás kezelésen, és több műtéten is átesett Karel Gott.

Karel Gottnál épp három éve diagnosztizáltak nyirokcsomórákot Forrás: AFP

Karel Gottot három éve is a Prágai Egyetemi Kórházban kezelte egy speciális orvosi csapat, akik

2016 májusában teljesen gyógyultnak nyílvánították a neves cseh popsztárt.