Művészetek Völgye: 600 hordó sör és 1 kilométer kolbász fogyott

Művészetek völgye
Kapolcs, 2018. július 20. Iamyank (j) és a Live Ensemble játszik a Panoráma Színpadon a 28. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon a 10 napos programsorozat első napján Kapolcson 2018. július 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Művészetek Völgye 10 napján 3 településen közel 70 ezer ember élvezte a színházi előadásokat, koncerteket, hangversenyeket, irodalmi programokat, újcirkuszi és tánc előadásokat, interaktív zöld játékokat.
Vágólapra másolva!

A Művészetek Völgye 10 napjára 3 településen közel 70 ezer ember látogatott el. Idén nagyon népszerűek voltak a komolyzenei koncertek és a színházi előadások. „Aktív kapcsolatot ápolunk a közönséggel, újra fantasztikus fesztiválon vagyunk túl és már most a jövő évet várjuk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, a legnagyobb öröm számunkra, hogy azoknak, akik velünk tartanak, tényleg ez a nyár legjobb 10 napja” – mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója.

Idén teltházasak voltak a komolyzenei koncertek és a színházi előadások,

Szirtes Edina Mókus és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertjére több mint háromszázan voltak kíváncsiak a Nemzeti Szín-Téren. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előadásaira tömött Csigabusszal érkeztek a nézők, Pokorny Lia szórakoztatta a színházba érkezőket a Színház Színpadon.

A Duda Éva Társulat előadása teltházas volt Forrás: Művészetek Völgye

Az újcirkuszi és táncelőadások is vonzották a látogatókat, a Recirquel Újcirkusz Társulat, a Frenák Pál Társulat, a Duda Éva Társulat és a Freak Fusion Cabaret előadásai is teltházzal mentek. A kapolcsi és a vigántpetendi templom komolyzenei helyszínné alakult, a templom előtt is álltak az emberek. A kultúra mellett a segítésnek is szerepe volt: 1200 látogató adott vért, közülük 246-an első véradók voltak. A sport is jelen volt a fesztiválon: 138-an indultak a kapolcsi félmaratonon és a földön futók versenyen.

A Filmarchívum helyszínén

a gyerekek 7000 kocka rajzfilmet keszitettek és 35 kilometernyi filmet vetitettek le.

Kőbánya Udvarában a 28 fantasztikus koncert mellett élményfestés és meditatív torna is várta a Völgylakókat. A Harcsa Veronika Udvarban közel 50 koncert futott, ahol Jerry Léonide koncertezett az udvarba érkezőknek, a The High Corporation csapata nagy bulit csapott és kiderült, hogy a Modern Art Orchestra már törzsközönséggel bír a Völgyben. A Kaláka Versudvar vendége volt volt többek között Novák Péter, Tompos Kátya, Háy János és Beck Zoli. A Lemanguria Udvar workshopjain 1 éves és 62 éves táncos is akadt.

A tavaly debütált Mókuskert idén már sokak kedvenc helyszínévé vált, Hobo koncerttel és előadással is készült. 600 hordó sör fogyott, Katlan Tóninál 1 kilométer kolbász és 30 darab 60 literes kondérnyi leves. Az idei évben a vendéglátóegységek lebomló terítéket használtak, melyek 1-6 hónap alatt komposzttá lesznek, hulladékot nem termelnek, karbonlábnyomuk pedig 62-99 százalékkal kisebb, mint a műanyag termékeknek.

Idén még többen vettek részt a környezetvédelmi programokon

és a szemetelés elkerülésére is jobban figyeltek a látogatók. Vasárnap este a fesztivál a Quimby koncertjével zárult.