Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb amerikai produkcióba került be az Omega slágere

KÓBOR János ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ énekel énekes koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY
Budapest, 2017. december 28. Kóbor János énekes a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Bekerült egy új, októberben kijövő amerikai film trailerébe az Omega klasszikusa, a Gyöngyhajú lány. Kóbor János szerint az együttesük a korábbi, Kanye Westes plágium-ügy óta került be az amerikai körforgásba. 
Vágólapra másolva!

Októberben kerül az amerikai mozikba a Mid90s című film, amelynek trailere kedden került fel a netre. A filmet az a Jonah Hill rendezte, aki játszott a Wall Sreet farkasá-ban is, de ennél talán sokkal érdekesebb, hogy az Omega Gyöngyhajú lány-a is hallható az előzetesben.

A dal 1:35-nél kezdődik, és onnantól uralja is a trailert. Jó választás volt. A Bors megkérdezte az előzetesről Kóbor Jánost, aki azt mondta, „természetesen láttam már. A Kanye West-történettel az Omega bekerült egy amerikai körforgásba, és akkor jöttek rá a tengerentúlon, hogy

és azóta filmsorozatokban, filmekben is szóltak a dalaink, sőt különböző hirdetők is használták. Mi ennek nagyon örülünk, és teljesen biztosak vagyunk benne, hogy Jonah Hill és csapata nem az a kategória, aki lopni akarna. Nyilván megtetszett nekik a dal, és azt a leggyorsabb hozzáférés után beillesztették az előzetesbe.” Kóbor azt is elmondta, hogy nagyon örült, mikor meglátta a videó alatt az az amerikaiak kommentjeit, akik felismerték az Omega dalát.

Utoljára januárban történt hasonló az Omegával. Akkor egy új filmsorozat vége főcímébe került az Addig élj! című daluk:

Megint lenyúltak egy Omega-slágert Amerikában

Újabb Omega-dalt használtak engedély nélkül Amerikában. A nem is olyan régi Kanye West-afférhoz hasonlóan itt sem értesítette senki a szerzőket. Ráadásul itt nem is csak egy részletet használtak fel, hanem hangról hangra a teljes dalt, ráadásul egy új filmsorozatban. Egy új amerikai filmsorozat, a Future Man készítői egy ismert Omega-slágert választottak a vége főcímhez.

„Addig nem tudunk igazán komolyabb tárgyalásba belemenni, amíg azt nem tudjuk, hogy a filmben szerepel-e majd a dal, de egy emberként gondoljuk azt, hogy Hillék nem hallgatnák el, hogy egy Omega-számot használnak a művükben. Én

azt tartom legvalószínűbbnek, ami valahol szintén nagyon nagy dolog,

hogy Hill a jó barátja, Kanye West nyomán találkozhatott a dallal, és azután tette be a filmje előzetesébe is. Most kicsit olyan a helyzet, mint amikor West anno az albuma megjelenése előtt házfalakra vetítette új dalát, csak akkor végig a Gyöngyhajú lány szólt” – mondta Kóbor János.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről