Fellépés közben meghalt a Cirque du Soleil légtornásza

Vágólapra másolva!
A 38 éves légtornász a Cirque du Soleil egyik legtapasztaltabb tagja volt, már 15 éve dolgozott a társulattal, amelynek 34 éves történetében ez volt a harmadik halálos baleset. 
Vágólapra másolva!

Tragédia történt a Cirque du Soleil világhírű cirkuszi társulat szombati előadásán, a floridai Tampában. A társulat egyik légtornásza, a 38 éves Yann Arnaud lezuhant az egyik gyakorlatnál. Azonnal kórházba vitték, de belehalt a sérüléseibe. Arnaud 15 éve volt a társulat tagja, és az egyik legtapasztaltabb művészük volt - mondta a Cirque du Soleil igazgatója, Daniel Lamarre a Guardiannak.

Az igazgató azt is mondta, „ismerve a rendkívüli tapasztalatát,

Nem tudom elmondani, mit érez a társulat. Ez szörnyű.” A montréáli székhelyű Cirque du Soleil igazgatója egyébként azonnal Tampába repült, hogy a társulattal legyen. Az igazgató további részleket – érthető okokból – nem osztott meg a baleset körülményeiről. Arnaud-nak családja volt, felesége és két gyereke gyászolja.

Az egyik néző azt mondta, „szörnyű volt. Hallani lehetett a közönség sírását. Sok gyerek is ott volt, akik nagyon megrémültek.” A társulatnak még két előadása lett volna Tampában a tragédia másnapján, de ezeket lemondták - olvasható a társulat Facebook-oldalán található közlmeményben.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az idén 34 éves Cirque du Soleil egy akrobatája halálos balesetet szenvedett előadás közben. 2013-ban Sarah Guyard-Guillot a közönség szeme láttára halt szörnyet egy Las Vegas-i előadás közben, amikor több mint 20 méter magasból a mélybe zuhant egy légi csatajelenetben. Két évvel ezelőtt pedig egy műszaki alkalmazott, Olivier Rochette, a társulat egyik társalapítójának a fia halt meg egy technikai balesetben.