Fábián Juli emlékkoncertet tartanak a Budapest Parkban

Fábián Juli; énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY
Pécs, 2012. január 26. Fábián Juli énekesnő a színpadon. Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben lépett fel Fábián Juli és a ZooHacker Remake Orchestra 2012. január 26-án. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Vágólapra másolva!
Koncerttel emlékeznek a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőre, Fábián Julira a Budapest Parkban. 
Vágólapra másolva!

Fábián Juli énekesnő tragikusan fiatalon halt meg 2017. december 16-án, hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után. Emlékére koncertet szerveznek, ami május 6-án lesz a Budapest Parkban. Egykori zenésztársai és barátai játszanak majd, és elevenítik fel az énekesnő sokszínű munkásságát.

Fábián Juli Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben 2012-ben Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

A koncert programja Fábián Juli

életpályáját követi végig

azokon a dalokon keresztül, amiket Juli írt és rögzített, azon zenészek-énekesek tolmácsolásában, akikkel a legtöbbet lépett fel, és akikkel a legszorosabb barátság kötötte össze. A koncert kiemelt blokkja lesz utolsó és legsikeresebb együttesének, a Zoohackernek fellépése, ahol az énekesnő legkedvesebb

nemzetközi és magyar pályatársai idézik fel legsikeresebb dalaikat.

A vendégszólisták közt lesz Palya Bea, Sena Dagadu, Tóth Vera, Wolf Kati, Micheller Myrtill, Jónás Vera, Mező Misi, Carl Avory (UK - A), Big John Whitfield (USA - A), Johnny K. Palmer. A tervek szerint ott lesznek Fábián Juli kedvenc magyar zenekarai is, a Ladánybene 27, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif is. A Random Trippel fellép Random Trip MC Kemon, Wolfie, Vitáris Iván, Judie Jay, Tátrai Tibor és Dés László is.

A koncert bevételeit jótékony célra fordítják a szervezők: az újonnan létrehozott Fábián Juli Alapítvány számlájára kerül. Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni- dolgozni és elesnek a pénzkereset lehetőségétől.