Ütős fesztivállal megy át rajtunk a nép- és világzene

Huun Huur Tu
Huun Huur Tu
Vágólapra másolva!
Tizenötödik alkalommal szervezik meg az összművészeti Héttorony Fesztivált Makovecz Imre emlékére. Idén 11 magyarországi és határon túli helyszínen lesznek a programok. 
Vágólapra másolva!

Makovecz Imre építész 2011. szeptemberében halt meg, és azóta ötödik éve megújítva szervezik meg a Héttorony Fesztivált. A rendezvénynek 2002-es indítása óta mindig is

köze volt Makovecz Imre munkásságához,

viszont érthető okokból a halála után ez a kapcsolat erősödött: a fesztivál új arculatot kapott. Idén 2017. november 9. és 20. között tartják, a fesztivál a legjobb világ- és népzenéit viszi el Makovecz Imre épületeibe.

A tuva Huun Huur Tu zenekar Makón játszik majd Forrás: Héttorony Fesztivál

November 20-án, Makovecz Imre születésnapján egy ünnepi koncerttel zárul a Héttorony Fesztivál. A programsorozat 11 helyszínen várja az érdeklődőket határon innen és túl. Például lesznek programok Budapesten, Csíkszeredán, Kolozsváron, Szigetváron, Bécsben, Makón, Zalaegerszegen, Pakson, és Siófokon is.

Berecz István és Berecz András Forrás: Héttorony Fesztivál

A fesztivál küldetése, hogy

valamint a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsák a figyelmet. A koncertek mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző kiállítások, szakmai beszélgetések, és fényfestés is lesz.

A Fonó Zenekar Forrás: Héttorony Fesztivál

A fellépők között olyan művészek szerepelnek, mint Berecz András és Berecz István, a Pro Musica Leánykar, a Szent Efrém Férfikar, a Balázs Elemér Group, a Magyar Állami Népi Együttes, Barabás Lőrinc, a Huun Huur Tu, Lajkó Félix, a Fonó zenekar, a Cimbalom Brothers, az Etnofon Zenei Társulás, Dresch Mihály. A részletekért keresse fel a Héttorony Fesztivál honlapját.