Ilyen luxusórával tisztelegnek David Bowie emléke előtt

Raymond Weil
David Bowie
Vágólapra másolva!
Eddig 3000 darab készült belőle, de még várni kell a piacra dobásig. A David Bowie tiszteletére gyártott luxusóra számlapja visszafogott, a tok hátuljára pedig Bowie híres portréfotóját tették. A szerkezettel mi nem foglalkozunk, abban komoly gyakorlata van a Raymond Weilnek, még ha viszonylag fiatal gyártó is.
Vágólapra másolva!

David Bowie tiszteletére fogott egy új óratípus limitált gyártásába a svájci luxusóragyártó, az 1976-ban alapítótt Raymond Weil. Egyelőre

3000 számozott órát készítettek,

és egyelőre nem beszélnek arról, mikor kerülnek piacra az órák. Annyi biztos, hogy még 2017-ben.

A Raymond Weil David Bowie képviselőivel közösen szeretne tisztelegni a zenész emléke előtt. A gyártó a freelancer nevű automata típusát használták az emlékórához, és azzal magyarázták, hogy a típus Bowie-hoz hasonlóan nagyon sokszínű. Ez valóban így van, hiszen a Raymond Weil 35 különböző freelancert gyárt. Ezt a sort egészítették ki a típus egyik legegyszerűbb változatának David Bowie-s változatával.

A számlap felső részére, a 12 órás jelzés helyére az 1973-as Aladdin Sane című album borítójáról már jól ismert vörös villám került. A számlap másik látványos utalása a Bowie-felirat vagy logó, amit még Andy Warhol tervezett a zenésznek, és először a Diamond Dogs című albumának borítóján jelent meg 1974-ben.

Azt már csak kevesen vennék észre elsőre, hogy a számlap felületét úgy munkálták meg, hogy nagyjából

egy hanglemez körszerű barázdáit adja ki.

A Bowie-logó a Diamond Dogs-on, és a festett villám motívum az Aladdin Sane-en Forrás: Origo

Az óra frontja visszafogott, a valóban látványos Bowie-s megoldás az óratok hátuljára került. A zafírüveg betétre nyomták David Bowie 1974-es portréfotóját, amit Terry O'Neill készített annak idején. A gyártó honlapján idézi a fotós szavait: „mindig is úgy éreztem, hogy

Ugyanolyan pontosan kell tudnia egy fotósnak, hogy mikor kapjon el egy nagy pillanatot, mint ahogy az órák mérik az időt. Óragyűjtőként pedig nagyon szívesen csatlakoztam a Raymond Weil projektjéhez. Minden órájuk egy gyönyörűség”. Az új óráról a Raymond Weil vezérigazgatója, Elie Bernheim azt mondta: „David Bowie pont azt a szabad szellemet testesíti meg, ami alapján a Raymond Weil óragyár megalapítása óta működik.

Az óra bejelentése vigazsként érheti a Davi Bowie-rajongókat, ugyanis épp a napokban derült ki, hogy semmi nem lesz egy másik tisztelgő projektből. Március 21-én zárták le azt a közösségi finanszírozásra épülő sikertelen kampányt, aminek segítségével az órán is megjelenő villámmotívumot helyezték volna el szoborként London Brixton negyedében, ahol Bowie is született. A műemléket egy

9 méter magas acélszerkezetként akarták megvalósítani,

és 990 ezer fontot szerettek volna rá összegyűjteni. De mivel a kampányindításakor hangsúlyozták, hogy csak akkor vágnak bele, tényleg mind a 990 ezer font megérkezik. Ez azonban nem valósult meg, ezért a szobor is meghiúsult.