Megvan az idei év legpocsékabb szexleírása

Christopher Bollen
MIAMI BEACH, FL - DECEMBER 03: Christopher Bollen attends the Porsche Design x Thierry Noir Art Basel Miami Beach Event at The Temple House on December 3, 2013 in Miami Beach, Florida. Neilson Barnard/Getty Images for Porsche Design/AFP
Vágólapra másolva!
Megvan 2017 legrosszabb irodalmi szexábrázolása, amiért csütörtökön már oda is ítélték a citromdíjat az amerikai szerzőnek. Legújabb, egyébként harmadik regényébe csúszott be az a péniszmetafora, ami pont elég volt a citromdíjat odaítélő bizottságnak. 
Vágólapra másolva!

November utolsó napján, csütörtökön hirdették ki, melyik író érdemelte ki az idei Bad Sex in Fiction Awardot, azaz a (leg)pocsék(abb) szexuális ábrázolásért járó brit citromdíjat. Egy amerikai szerzőt választottak idén, aki a harmadik, The Destroyers című regényében írta le a főhős férfiasságát a zsűri szerint nem a legügyesebben. Christopher Bollen egyébként az amerikai Interview magazin újságírója, és legújabb regényében a

biliárdgolyók felállításához használt háromszöghöz hasonlította főhőse péniszét és heréjét.

A zsűri által elfuseráltnak tartott péniszmetafora Bollen regényében így hangzik:

A díjazott Christopher Bollen Forrás: AFP/2013 Getty Images/Neilson Barnard

A Bad Sex in Fiction Award nevű elismerést egyébként 1993 óta, évente ítéli oda a brit Literary Review magazin a szexuális együttlét legrosszabb megjelenítéseiért. (Az értékelésnél nem veszik figyelembe a pornográf szövegeket.) A The Destroyers egy görög szigeten játszódó thriller, ami állítólag jó kritikákat kapott megjelenésekor.

A csütörtöki összejövetelről ilyen képek kerültek fel az ötletgazda Literary Review magazin Twitter-falára:

A díjnyertes Bollen mögött vannak még helyezettek is. Idén döntősként Lauren Binet, Venetia Welby és Wilbur Smith volt még versenyben Bollen mellett, aki egyébként nem volt jelent a londoni rendezvényen. A díj korábbi nyertesei között van Sebastian Faulks, Tom Wolfe, Morrissey, a néhai Norman Mailer és a néhai John Updike is, aki ráadásul életműdíjat kapott a kategóriában 2008-ban.