Ezek a zenészek keresték a legtöbb pénzt 2017-ben

Sztárok, akik sokkal gazdagabbak, mint gondolnád: 257 milliárd forint a legnagyobb vagyon P. Diddy pénz vagyon
Vágólapra másolva!
Justin Bieber idén lecsúszott az évben legtöbbet kereső zenészek listájának dobogójáról, mégis idén kereste a legtöbbet az utóbbi években. 
Vágólapra másolva!

A Forbes idén is összeszedte az évben legjobban kereső zenészeket, a lista elején van a Coldplay, Puff Daddy, Beyoncé, és Justin Bieber is. A Forbes a lista elkészítéséhez az adózás előtti időszaktól, 2016 június 1-től nézte a zenészek jövedelmét egészen 2017 június 1-ig, amúgy ügynökök, menedzserek és ügyvédek beleszólása nélkül. A lista első helyén Puff Daddy áll, így

ő lett 2017 legtöbbet kereső zenésze

a csak idén összeszorgoskodott 130 millió dollárjával. A pénzt elsősorban a Ciroc vodkával kötött szerződésével, cége egyharmad részének eladásával, és a Bad Boy Family Reunion turnéval gyűjtötte össze.

Puff Daddy nyugodtan szórhatja a pénzét, nem kell attól tartania, hogy elfogy. Forrás: Giphy

Puff Daddyt Beyoncé követi a listán, aki

105 millió dollárral került a második helyre.

A pénzt főleg a még 2016-ban indult Formation World Tour-jával kereste, aminek egy része egyébként kívül esett a Forbes által vizsgált perióduson. A turnéval összesen 250 millió dollárt keresett, de ebből a felénél is kevesebbet számoltak az idei bevételei közé.

Justin Bieber a legfiatalabb a listán. Forrás: AFP/Christophe Archambault

Drake, The Weeknd, és a brit Coldplay foglalták el a listán a 3., 4. és az 5. helyet, ők 94 és 84 millió dollár között kerestek. Justin Bieber a legfiatalabb a listán, aki eddigi karrierje során

még soha nem keresett annyit, mint idén: 83,5 millió dollárt vitt haza.

Ezt a pénzt a 105 élő koncertjének, a Calvin Kleinnal kötött jól jövedelmező szerződésének köszönheti, és annak, hogy több millióan hallgatták online a zenéit, főként a Daddy Yankee-vel és Luis Fonsival közösen előadott Despacito-verziót.

1. Puff Daddy - 130 millió dollár
2. Beyoncé - 105 millió dollár
3. Drake - 94 millió dollár
4. The Weeknd - 92 millió dollár
5. Coldplay - 88 millió dollár
6. Guns N' Roses - 84 millió dollár
7. Justin Bieber - 83,5 millió dollár
8. Bruce Springsteen - 75 millió dollár
9. Adele - 69 millió dollár
10. Metallica - 66,5 millió dollár