Stílusok és anyagok kavalkádja a Faur Zsófi Galériában

Yengibarian Mamikon formabontó- és újító szobrait, Kék ég
Yengibarian Mamikon formabontó- és újító szobrait, Kék ég
Vágólapra másolva!
A Kemény és Lágy című kiállítás keretében négy különböző műfajban láthatják az érdeklődők, ahogyan a műalkotások térben is időben kommunikálnak egymással. Láthatnak videóinstallációt, de megismerhetik a nonfiguratív arcképeket, kerámiamunkákat, festményeket és fotómontázsokat is a Faur Zsófi galériában.
Vágólapra másolva!

A magyar képzőművészet öt karakteres kortárs alkotója négy különböző műfajban (festészet, grafika, szobrászat, videoinstalláció) járja körül a „kemény és lágy” ellentétpárt. Az egymás munkáira is reflektáló alkotásokat a magyar fotótörténész, Ferenczy Bálint rendezte egységbe a Faur Zsófi Galériában, a kiállítás október 12-én, csütörtök este nyílik. A kiállító művészek Köves Éva festőművész,
Yengibarian Mamikon szobrászművész, G. Heller Zsuzsa képzőművész, Gábor Márton Dániel videóművész és Gábor Áron képzőművész lesznek. A háromszintes kiállításon, a műfaji szabadságot kihasználva az anyagok, formák motívumok

különleges módon épülnek egymásra és alkotnak egységet,

mely érzékenyen ível át a különböző korstílusokon. G. Heller Zsuzsa például a szúró geometrikus alakzatokat, a teret dárdaként átdöfő kiszögelléseket, és az organikus vegetatív életre utaló mintákat ütközteti össze, és mindezeket videókkal mutatja be térben.

G. Heller Zsuzanna: Bábel Torony Forrás: Faur Zsófi Galéria

A videókat Gábor Márton Dániel videóművész készítette, és úgy kell elképzelni őket, hogy

a porcelán formákra és azok mögé a természet lágyságát, átláthatóságát és sokszínűségét vetíti.

Gábor Áron egy nonfiguraítv arcképcsarnokot mutat be, amiben letisztult drámai formanyelvet valósít meg. A nonfigruatív arcok fekete, fehér és szürke színtartományban készültek, ami megkönnyíti a művész mondanivalójának, a drámaiságnak és a karakterek különbözéségének kifejezését. Köves Éva bemutatja a valóságból absztrahált nagyméretű vásznán, ahogy a kép a képben elhelyezkedik.

Kövés Éva fotó alapú valóságból absztrahált nagyméretű vászna Forrás: Faur Zsófi Galéria

Az örmény származású Yengibarian Mamikon formabontó és újító szobrai is bemutatkoznak. A szobrász célja, hogy megmutassa, hogyan lehet feszültséget létrehozni az anyag és a forma közötti különbséggel.

Yengibarian Mamikon: Kék ég Forrás: Faur Zsófi Galéria