Francia gyerek írta, magyar gyerek rajzolja

Az Operaház fantomja
Varga Tomi
képregény
Vágólapra másolva!
A magyar rajzoló egészen az Egyesült Államokig ment, hogy valóra váltsa álmát. Sikerült is neki, ugyanis a Tini Nindzsa Teknőcök színezésén kívül jelenleg Az Operaház fantomjá-t készíti el képregényben, melynek első oldalai már ingyenesen olvashatók a neten. 
Vágólapra másolva!

Varga Tamásnak hívják azt a magyar rajzolót, aki egymaga adaptálja képregénnyé Az Operaház fantomjá-t. Az első oldalak ugyan angol nyelven, de ingyenesen olvashatók már az interneten. A teljes kiadványt pedig majd nyomtatott formában is piacra dobják. Annak ellenére, hogy a nagy képregény kiadóknál több rajzoló és színező is dolgozik egy kiadvány különböző szakaszaiban, Varga Tomi egyedül rajzolja, színezi és írja Az Operaház fantomjá-t.

Varga Tomival a fidelio.hu beszélgetett nem rég interjút, amiben azt is elmondta, hogy évekkel ezelőtt ragadta magával Az Operaház fantomja című Gaston Leroux-regény. És annak ellenére, hogy a regénynek több filmes adaptációja van, úgy gondolta, még közelebb lehetne hozni a közönséghez az eredeti anyagot. Ezért döntött úgy, hogy tesz egy próbát, és

átformálja képregénnyé, hogy megszerettesse az olvasókkal.

Varga Tomi már két éve kezdte írni a képregényt, de igazán intenzíven egy éve dolgozik rajta. Azt mondta, külön kihívást jelent, hogy a műnek már szerves része a zene, hiszen tele van zenés jelenetekkel. Ezek mellett pedig ott vannak azok a jelenetek, amelyeknek különböző a kitartottsága, és ezeket a képkockák nagyságával próbálja meg érzékeltetni a képregényben. Eredetileg egyébként úgy tervezte, hogy

mások rajzolják majd

a képregényt, ő a forgatókönyvet írja, de végül minden feladat rá hárul. Varga Tomi adaptációja kéthetente egy oldalban jelenik meg webcomic formátumban, így azt bárki ingyen elolvashatja. És amint elkészül a teljes történet, akkor nyomtatott verzióban is piacra dobják majd.