Lánya szerint megölték Michael Jacksont

Paris Jackson
BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 08: Paris Jackson arrives at the 18th Annual Post-Golden Globes Party hosted by Warner Bros. Pictures and InStyle at The Beverly Hilton Hotel on January 8, 2017 in Beverly Hills, California. (Photo by Gregg DeGuire/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Életében először adott mélyinterjút Paris Jackson, Michael Jackson 18 éves lánya. A Rolling Stone magazinnak beszélt neverlandi gyerekkoráról és arról is, hogy milyen problémákkal küzdött Michael Jackson elvesztése után, akit a legjobb apának tart a világon. Az interjú legnagyobb figyelmet kapott kijelentése viszont az lett, hogy Paris biztos benne: Michael Jacksont meggyilkolták.
Vágólapra másolva!

Michael Jacksonnak három gyereke van: a Prince becenévre hallgató Michael Joseph Jackson 1997-ben, Paris Michael Katherine Jackson 1998-ban, a Blanketként vagy újabban Bigiként emlegetett Prince Michael Jackson II pedig 2002-ben született.

Apjuk halála óta a három Jackson gyerek körül különösen nagy a médiaérdeklődés, a legtöbb figyelem pedig a most 18 éves Parisra irányul. A Rolling Stone magazinnak most először nyíltan beszélt a családi életükről és saját tinédzserkori problémáiról is.

Michael Jackson gyerekei LaToya Jacksonnal egy baseballmérkőzésen 2013-ban Forrás: AFP/Getty/Tasos Katopodis

Az apaság kérdése

Paris és bátyja tisztában vannak azzal, hogy rendszeresen megkérdőjelezik azt, hogy valóban Michael Jackson-e a vér szerinti apjuk. Sötétebb bőrű öccsükkel kapcsolatban ritkábban merül fel ez kérdés, de Paris és Prince mindig ki voltak téve a találgatásoknak.

Paris anyja egy ápolónő, Debbie Rowe, aki Michael Jackson bőrgyógyászánál, Arnold Kleinnél dolgozott. Michael Jackson és Debbie Rowe három évig voltak házasok, de a nő később arról beszélt, hogy soha nem éltek egy fedél alatt. Főnöke, Arnold Klein később több más férfihoz hasonlóan azt állította, hogy ő lehet Paris biológiai apja.

Míg bátyja, Prince azzal szokta elütni a kérdést, hogy mit számít, hogy ki a biológiai apja, ha egyszer Michael Jackson nevelte fel, Paris máshogy áll a dologhoz.

A Rolling Stone kérdésére elmondta, hogy biztos abban, hogy a popsztár a biológiai apja is. „Azok az emberek, akik igazán jól ismerik, azt mondják, hogy majdnem ijesztő módon látják bennem" – mondta. Arról is beszélt, hogy

feketének tartja magát,

bár tudja, hogy mióta szőkére festette a haját, kifejezetten északi külseje van. Szerinte Michael Jackson is azt szeretné, hogy legyen büszke színes bőrű gyökereire. Paris azt is hozzátette, hogy nem példa nélküli, hogy a különböző rasszú szülőktől származó gyerekek bőre fehér, szemük pedig kék legyen.

Paris Jackson a Golden Globe-díjkiosztó utáni partin 2017. január 8-án Forrás: FilmMagic/2017 Gregg DeGuire/Gregg Deguire

Bátyja szerint Paris a belső tulajdonságaiban nagyon hasonlít apjukra: "Az egyetlen dolog, ami megkülönböztetné őket, a koruk és a nemük lenne" – mondta.

Gyerekkor Sohaországban

Paris Jackson hét évig élt testvéreivel apja 2700 hektáros, Neverland, azaz Sohaország névre hallgató birtokán, amelynek még saját vidámparkja és állatkertje is volt.

Ez a környezet volt számukra természetes, és kisgyerekként még azt sem tudták, hogy apjuk világhírű.

– mondta.

Annak ellenére, hogy ennyire szeparáltan éltek, normálisnak írta le a neverlandi hétköznapokat. Mindennap volt iskola, és Michael Jackson megkövetelte tőlük, hogy jól viselkedjenek. Azt is felajánlotta a gyerekeinek, hogy járjanak normális iskolába, de ők inkább otthon szerettek volna tanulni.

Paris szerint apjukon kívül nem volt szükségük más barátra.

Michael Jackson nagyon óvta a gyerekeit a nyilvánosságtól: a képen Prince-t és Parist sálakkal takarták le, miközben testőrök karjában elhagyják a repülőgépet Münchenben, 1999-ben. Jackson egy jótékonysági koncertet adott a városban Forrás: DPA/AFP/Jan Nienheysen

Paris az anyjával is csak Michael Jackson halála után került kapcsolatba, amikor 13 évesen felkutatta az interneten. Azt nem igazán tudja, hogy Michael Jackson hogyan érzett Debbie Rowe iránt.

Szerinte Michael Jacksont megölték

Paris és Prince is biztos abban, hogy Michael Jackson ártatlan a gyerekmolesztálási ügyekben, amelyekkel megvádolták. Paris szerint mindenkiben egy teljesen más kép élne apjukról, ha tudnák, milyen volt szülőként.

A vádak és az azokat követő 2005-ös pereskedés viszont nemcsak a popkirály karrierjére voltak rossz hatással, hanem

megváltoztatták a család életét is:

Michael Jackson úgy döntött, hogy ideje elhagyni Neverlandet, és a következő négy évben utazgatott a gyerekeivel.

Az évekig tartó csöndet 2009-ben törte meg, amikor tavasszal bejelentette, hogy egy turné erejéig visszatér. Paris Jackson szerint az apja rengeteget készült a koncertekre, de már akkor nagyon fáradtnak tűnt, amikor a próbák elkezdődtek. Aludni viszont nem tudott.

A Jackson család középen Paris Jacksonnal a Michael Jackson halála után tartott nyilvános megemlékezésen. "Apu volt a legjobb apa, akit csak el lehet képzelni" – mondta Paris Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Kevork Djansezian

Michael Jacksont 2009. június 25-én eszméletlen állapotban találták meg Los Angeles-i házában, néhány héttel a This Is It turné londoni kezdete előtt. Magánorvosa, Conrad Murray megpróbálta újraéleszteni, de sikertelenül. Az orvosszakértői vizsgálat szerint különböző gyógyszerek kombinációja okozta a halálát.

Paris most is haragszik az AEG Live-ra, akik a This Is It turné mögött álltak,

mert úgy gondolja, hogy a koncertszervező agyondolgoztatja az előadókat. A család be is perelte őket Michael Jackson halála miatt, a bíróság viszont nem találta vétkesnek az AEG Live-ot.

Paris Conrad Murray-t, Michael Jackson magánorvosát is hibáztatja, amiért apjának álmatlanságra propofolt adott, amelyet nem szoktak erre a célra használni. Az orvost gondatlan emberölésért el is ítéltek.

Paris szerint viszont más okok is állnak apja halálának hátterében. A Rolling Stone-nak arról beszélt, hogy Michael Jackson többször utalt arra, hogy veszélyben van, egyszer pedig nyíltan is kimondta, hogy

egy nap meg fogják ölni.

A magazin felidézte, hogy Michael Jackson első felesége, Lisa Marie Presley is beszámolt egy hasonló beszélgetésről Oprah Winfrey-nek.

Paris Jackson teljesen biztos benne, hogy az apját megölték. Szerinte ez nyilvánvaló.

– mondta.

Arra a kérdésre, hogy ki akarhatta megölni Michael Jacksont, csak annyit válaszolt, hogy "sok ember". Paris szeretne elégtételt venni, de szerinte ez olyan, mint egy sakkjátszma, amelyben neki is részt kell vennie. A témát azzal zárta le, hogy ennél többet egyelőre nem mondhat.

Paris Jackson és Prince Michael Jackson átveszik apjuk életműdíját a 2010-es Grammy-gálán Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Kevin Winter

Függőség és öngyilkossági kísérletek

Paris Jackson 11 éves volt apja halálakor. 15 éves korában azzal került a hírekbe, hogy súlyos depresszióval és drogfüggőséggel küszködve megpróbált öngyilkos lenni: felvágta a csuklóját, és rengeteg tablettát is bevett. A Rolling Stone-nak most azt mondta, hogy az önutálat késztette erre, és nem volt, aki segítsen neki megbirkózni a problémáival. Arról is beszélt, hogy a nyilvánosságra került öngyilkossági kísérlet előtt

többször is megpróbálta megölni magát.

Egy másik traumát is megemlített: azt mondta, hogy 14 éves korában egy számára teljesen idegen ember szexuálisan zaklatta, amiről környezetének sem beszélt, nyilvánosan pedig most mondta el először. Most sem akart belemenni a részletekbe, de azt mondta, ez is nagyon megviselte.

Paris a legutolsó öngyilkossági kísérlete után egy terápiás iskolába járt, majd a nagyanyjával élt. A 18. születésnapja után költözött el tőle, és most abban a stúdióban él, ahol a Beat It demóját rögzítették.

Apjától óriási vagyont örökölt – a Michael Jackson családi alap több mint egymilliárd dollárt ér a Rolling Stone szerint –, de szeretne a saját lábára állni. Modellként és színészként próbálkozik, és a zenélés sem áll távol tőle. Több hangszeren játszik, és saját dalokat is ír, de nem a zeneiparban képzeli el a jövőjét.

Paris Jackson az idei párizsi divathéten Forrás: Getty Images/2017 Victor Boyko/Victor Boyko

"Sok ember gondolja, hogy csúnya vagyok, és sok ember gondolja, hogy nem. De

arra koncentrálok, amit a fotós mond – és szépnek érzem magam" – mondta.

Arról is beszélt, hogy megérti apja plasztikai műtéteit, mert az emberek kegyetlenek, az ő külsejét saját bevallása szerint 12 éves kora óta kritizálják az interneten.

Az interjú megjelenése után Paris Jackson a Twitteren azt írta, hogy nem válaszol semmilyen kérdésre az elmondottakkal kapcsolatban, mert minden kristálytisztán benne van.