Utcabállal ünnepel a Hadik

Programajánló
A tavalyi Hadik utcabálon a Magashegyi Underground is fellépett.
Vágólapra másolva!
A Hadik a tavalyi átalakítása óta idén már második alkalommal ünnepli a szezonkezdést egy hatalmas utcabállal: szeptember 16-án, szombaton újra a kultikus kávéháztól lesz hangos a Bartók Béla út. A magyar írók és költők törzshelyét ezúttal a kortárs irodalom fiatal sztárjai veszik birtokukba, akik legújabb zenei produkcióikat mutatják be.
Vágólapra másolva!
A tavalyi Hadik utcabálon a Magashegyi Underground is fellépett. Forrás: Hadik

A Hadik előtt leterített hatalmas perzsaszőnyegen egymást váltják majd az utcabál izgalmas fellépői.

Ratkóczi Hubának,

a magyar underground zenei élet jellegzetes alakjának alapvetően egyszemélyes produkciói gyakran egészülnek ki vendégekkel, ezzel is színesítve a blues gyökerű, meditatív, pszichedelikus zenei világot. Közreműködőként

ezúttal Závada Péter költő, dalszövegíró csatlakozik hozzá,

hogy a tavaly megjelent trAnzKaPHka: Kastély című szólóalbumról és az idén szeptemberben várható, Roncs szélárnyékban című új verseskötetéből is előadjon szövegeket.

Závada Péter a Hadikban Forrás: Hadik

Az irodalmi élet ismert fiatal tehetségének,

Kemény Zsófinak Sophie Hard névre keresztelt rapper alteregója

a slam poetry és az alterrock találkozásából születő hip-hopot ad elő Konsiczky Dáviddal közös projektjének keretében. Itt lesz először hallható élőben a Piaci rés című bemutatkozó EP-jük is.

Kemény Zsófi a Hadiknál Forrás: Hadik

Az utcabállal a Hadik megnyitja az idei irodalmi szezont is. Új vendégekkel térnek vissza a már jól ismert programok: a Hadik Irodalmi Szalon első estjével

a tízéves Budapest Bárt ünnepli,

a Hadik Irodalmi Brunch pedig ebben az évadban is a legizgalmasabb kortárs írókat ülteti egy reggelizőasztalhoz. Emellett több újdonságot is tartogat a szeptember: a 10 éves a KönyvesBlog sorozat havonta egy estén

az elmúlt tíz év legjobb magyar könyveit, cikkeit és kortárs íróit hozza el,

a vasárnapi ebéd mellé pedig élőzene és dj társul a kávéházban.

Több sikeres jótékonysági program után a Hadik és a Szatyor idén a Suhanj Alapítvány mellé áll: A Suhanj munkatársai által kiválasztott két étel árából 50 forintot az alapítvány kap majd.

Arról pedig, hogy az utcabál gasztronómiai szempontból is emlékezetes legyen, a Hadik partnerei, az Élesztőház, a The Duke of Budapest, a Juicy, a WarmUp és Kovács Antal borász gondoskodnak.

További információk az esemény facebook eventjén találhatóak.