Folyóba dobják műveiket az írók

Witham folyó, Anglia, Lincolnshire
A Witham-folyó, ahol a feliratos kardot megtalálták
Vágólapra másolva!
Rövid irodalmi műveket alkotnak, azokat egy üvegpalackba teszik, majd lakó- vagy munkahelyük városának valamely folyójába dobják írók egy szombaton indult német irodalmi projekt keretében.
Vágólapra másolva!

A Palackposta akciót kezdeményező három német lap, a Berliner Zeitung, a Frankfurter Rundschau és a Kölner Stadt-Anzeiger úgymond

alternatívát akar kínálni az egyre gyorsuló és egyre jobban megsokszorozódó, már szinte publikálásuk pillanatában elavuló hírekkel szemben.

A vízbe dobott irodalmi üzenetek akkor sem mennek veszendőbe, ha senki sem találja meg és fogja ki őket, mert a résztvevő lapok is publikálják az írásokat. A kezdeményezők számos országosan, sőt nemzetközileg is ismert német szerzőt nyertek meg a projekthez. Az első körben részt vevő négy író között szerepel a török származású Dogan Akhanli, aki augusztus 19. óta nem hagyhatja el Spanyolországot egy török elfogatóparancs és kiadatási kérelem miatt.

- mondta Akhanli. Hozzátette: az, hogy palackpostát dobjon Madrid folyójába, a Manzanaresbe, jelenlegi helyzetében teljesen illik az életéhez, amely időnként egy abszurd színdarabnak tűnik a számára.

- mondta a török származású író

illusztráció Forrás: Flickr / Paul Stainthorp

A szerzők, köztük Can Dündar - a Cumhuriyet című török lap volt főszerkesztője -, Elisabeth Herrmann, Tilman Röhrig, Frank Schätzing és a bolgár származású Ilija Trojanow szövegei a

- közölték a szervezők.