Magyar zenekarral dolgozik a Genesis egykori gitárosa, Steve Hackett

Ez a zúzós zenék és izgalmas utazások hete - tarts velünk! djabe
Vágólapra másolva!
A világhírű Genesis rockbanda egykori gitárosával, Steve Hackettel készítette el közös albumát a magyar fúziós banda, a Djabe. Az együttes Life Is a Journey -The Sardinia Tapes című anyaga október 4-én debütál.
Vágólapra másolva!

A zenészek a több mint kétezeréves Nostra Signora di Tergu templomnál, Szardínia szigetén, egy alkalmi stúdióban rögzítették a felvételeket. Az anyagon a Genesis egykori gitárosa Steve Hackett, Égerházi Attila és Barabás Tamás mellett Koós-Hutás Áron trombitált, Gulli Briem pedig dobolt és ütőhangszereken játszott.

- mondta Égerházi Attila, a Djabe vezetője, gitárosa az M1-nek. Az új anyagot a brit Esoteric Antenna jelenteti meg CD-n és DVD-n, utóbbin egy koncertrészlet is lesz bónuszként.

Djabe Forrás: Liquid Production

Az LP-változat pedig átlátszó korongokon a hazai GR1993 Records gondozásában lesz elérhető. További különlegesség, hogy

a lemezanyag mesterszalag formátumban is megvásárolható.

A Djabe és Steve Hackett legutóbb idén februárban jelentetett meg közös lemezt, a Summer Storms and Rocking Rivers című koncertfelvételt. A jazz/világzenei fúziós műfajban utazó Djabe, valamint Steve Hackett, aki hét éven át volt a Genesis gitárosa, 2003 óta készít közös felvételeket.

Szintén a Djabe tiszteletbeli tagjának számít a kiváló izlandi jazz-funk fúziós csapat, a Mezzoforte tagja, Gulli Briem, aki 2012 óta lép fel és stúdiózik a magyar együttessel.

A friss lemezt október 3-án a győri Richter Teremben, 4-én pedig a fővárosi MOM Kulturális Központban mutatja be a Djabe, Hackett és Briem.