Homofóbiából gyilkolhatták meg a popzenészt

Sqeezer
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a bírósági tárgyalása annak a két férfinak, akik a vád szerint homofóbiából gyilkolták meg az 1990-es években alakult, és leginkább akkor népszerű német popformáció egyik tagját, Jim Reevest.
Vágólapra másolva!

Szerdán kezdődött meg a tárgyalás Jim Reeves, a kilenvenes években alakult német popzenekar, a Sqeezer tagjának gyilkossága ügyében. A vádirat szerint egy 23 és egy 30 éves férfi ölte meg Reevest még 2016 feburájában. A két férfi és Reeves ugyanabban a hatágyas hostelszobában szálltak meg Berlinben. A két férfi állítólag súlyosan

megverte és megalázta

Reevest, aki belehalt a sérülésekbe. A vád szerint pedig homofóbiából támadtak a 47 éves Reevesre.

A Kölnből származó Reeves a Squeezer nevű együttes tagjaként szerzett mérsékelt hírnevet az 1990-es években. Legismertebb dalaik a Blue Jeans és a Sweet Kisses voltak. Az együttes másik két tagja a gyilkosság után adott ki a Facebookon egy közleményt, amiben azt írják, nem folytatják a zenélést Reeves nélkül.

Jim Reeves három testvére felperesként jelent meg szerdán, a tárgyalás első napján, a berlini kerületi bíróságon. A vádlottak ügyvédei pedig elmondták, hogy védenceik egyelőre

nem reagálnak az ellenük felhozott vádakra.

Mindkét férfi Lengyelországból származik és épp átutazóban voltak Berlinben a támadás idején. Az idősebb férfit Spanyolországban vették őrizetbe egy évvel a támadás után, idén februárban.