Tabutéma a Színházak Éjszakáján

Jelenet az előadásból
Vágólapra másolva!
2017. szeptember 16-án Magyarországon először mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a Hatszín Teátrumban a Jonathan Maitland drámájából készült Tagadj tagadj tagadj című előadást Lovas Rozi, Ullmann Mónika, Sztarenki Dóra, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla főszereplésével, Szabó Máté rendezésében. A produkció nem kevésbé kényes kérdést, mint az élsport meghatározó problémáját: a tiltott szerekkel való visszaélés, azaz doppingolás témakörét mutatja be.
Vágólapra másolva!

„2026-ot írunk, vagy mégsem? Eve, az ígéretes ifjú futóbajnoknő megismerkedik a sportág egyik legjobb edzőjével, aki hamarosan új "kiegészítő kezelést" ajánl neki. Ha vállalja, ő lehet a világ leggyorsabb futója – de vajon biztonságos, legális és etikus ez a kezelés? A cím a doppingolók kézikönyvének legfontosabb mondatát idézi: "Tagadj mindent, amíg csak képes vagy!" – áll a színlapon.

Jelenet az előadásból Forrás: Kortárs PR

Jonathan Maitland Nagy-Britannia jelentős drámaírója: az elmúlt években több színházi sikerdarabja is fontos közéleti tényezővé vált. A Tagadj tagadj tagadj 2016-os bemutatója után a Telegraph azt írta: „Az előadás fauszti szintű reagálás az olimpiai játékok doppingbotrányaira." A Londonban nagy sikert aratott színdarab őszinte képet ad a sportvilág farkastörvényeiről.

2017. szeptember 16-án, a Színházak Éjszakáján az előadás budapesti premierje után még egy beszélgetésen is részt vehetnek az érdeklődők a Hatszín Teátrum színházterében

a szerző, Jonathan Maitland részvételével.