Nem csak a főzni vágyókat szólítja meg Marton Adrienn

Marton Adrienn egy magyar pár társaságában járja be Toszkánát.
Vágólapra másolva!
Szeptember 3-án, 16:30-kor debütál a LifeTv-n Marton Adrienn új műsora, az Édes élet Toszkánában. Az ismert privát séf és ételstylist tízrészes sorozata nemcsak a gasztromómia és az utazás iránt érdeklődőknek, hanem a kulturális érdekességekre fogékonyaknak is kínál – szellemi – táplálékot.
Vágólapra másolva!
Marton Adrienn egy magyar pár társaságában járja be Toszkánát. Forrás: Life TV

A LifeTv új műsorának alcíme nem véletlenül Ízkalandok, kultúrtúrák és mediterrán derű. A sorozat készítői a „földi harmónia szülőhelyének" illetve az „olasz reneszánsz bölcsőjének" is nevezett Toszkánát olyan vidéknek tartják, ahol az ember a fizikai tér mellett

a történelmi időben is utazást tehet.

Így a műsor a helyi ínyencségek mellett azt is szeretné bemutatni, hogy letűnt korok emlékei hogyan alakítják a mai napig azt a sajátos atmoszférát, amelyben

a toszkán édes élet

zajlik.

Marton Adrienn és stábja bebarangolták az egész régiót, és több olyan úticélt is ajánlanak a nézőknek, ahol a vidék lenyűgöző múltjából éppen úgy ízelítőt kaphatnak, mint mozgalmas jelenéből.

A Firenzétől egy órára fekvő Viareggio például a helyi piacok mellett a történelmi helyszínekről is híres – illetve természetesen karneváljáról, ahol allegorikus alakokat és ismert embereket mintázó,

tökélyre fejlesztett színvonalú papírmasé bábok

vonulnak fel a kocsikon. A hatalmas, élethű bábok megformázására külön iparág – azaz tulajdonképpen művészeti ág - fejlődött ki a környéken.

A viareggiói karneválnak az 1870-es évek óta otthont adó tengerparti város mellett a nem sokkal Pisa alatt elhelyezkedő, érdekes múltú kikötőváros, Livorno is szerepel Marton Adrienn ajánlatában. Olaszország második legnagyobb fedett piaca mellett több vallási kegyhely, templom és katedrális is található.

San Gimignano pedig egyenesen építészeti fellegvárnak számít, hiszen a Rómát és Canterburyt összekötő út mentén elhelyezkedő kereskedelmi központ jövedelmének legnagyobb részét az építészetre fordította. A középkori hangulatú városban ötvennél is több tornyot építettek, üzleteinek kínálata pedig bővelkedik hamisíthatatlan olasz kézműves bőrárukban és parfümökben.

Forrás: Life TV

Carrara és Colonnata szintén nem maradhat ki Marton Adrienn ajánlójából. A carrarai bánya a világ leghíresebb és legrégebbi márványlelőhelye, az Alpok közelsége, a festői táj pedig már több filmest is megihletett. A közelben fekvő Colonnata pedig a lardo, más néven a zsíros szalonna hazája. A borókával, rozmaringgal tálalt előétel nem kisebb géniusz, mint

Michelangelo kedvence volt.

A hivatalosan csupán 27 lakost számláló Bolgheri pedig, mint azt a műsor stábjától megtudhatjuk, többek között arról is nevezetes, hogy ez a híres Zwack család egyik otthona, és a tulajdonukban lévő kávézóban a családi képeiket is meg lehet lesni.

Aki az ízelítő alapján kedvet kapott, az további érdekességeket az Édes élet Toszkánában premierepizódjában láthat, szeptember 3-án, a LifeTv műsorán.