The Chainsmokers és 25 éves szülinapi buli a Szigeten

The Chainsmokers Perform On ABC's "Good Morning America" GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment MUSIC
NEW YORK, NY - JUNE 09: Alex Pall and Andrew Taggart of The Chainsmokers perform on ABC's "Good Morning America" at SummerStage at Rumsey Playfield, Central Park on June 9, 2017 in New York City. Jamie McCarthy/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem kell tartani attól, hogy négy nap fesztivál és a péntek-szombati nagyüzem után vasárnapra leül a buli a Szigeten: ma lesz a 25 éves szülinapi parti, érkezik a tavalyi év egyik legnagyobb slágerét produkáló The Chainsmokers, és az őket felfedező Steve Aoki is.
Vágólapra másolva!

19 órától a szokásos nagyszínpad előtti partira várják a nagyérdeműt, de a téma most kifejezetten különleges lesz:

szülinapi bulit tart magának a 25 éves fesztivál.

De nemcsak a fesztivál ünnepli magát a nagyszínpadnál, hanem a brit indie rock zenekar, a White Lies is, amelynek tagjai kereken tíz éve zenélnek ezen a néven. A zenekar nem először jár a Szigeten: 2011-ben például annyira jól érezték magukat, hogy klipet is készítettek a budapesti koncertből a The Power & The Glory című számukhoz. Az intenzív kezdeti időszak után a 2010-es években visszavett a White Lies, de tavaly ismét új albummal jelentkeztek Friends címmel.

19 30-tól egy másik brit zenekar, a Hurts nevű szintipop duó érkezik a Szigetre, akik szintén gyakori vendégei a hazai fesztiváloknak. 21 30-tól viszont egy jóval híresebb duónak adják át a stafétát: érkezik a The Chainsmokers, akik tavaly robbantak be igazán a köztudatba. Az amerikai Andrew Taggart és Alex Pall EDM formációja már öt éve létezik, és EDM-körökben már 2013 környékén ismertek lettek,

az áttörést 2016-os Don't Let Me Down és Closer című számaiknak köszönhetik.

Utóbbit valószínűleg az is hallotta már, akinek semmit nem mond a duó neve. A Halsey közreműködésével készült Closer alig több mint egy éve jelent meg, de már több mint 1,7 milliárd letöltésnél jár a YouTube-on. Tucatnyi országban vezette a slágerlistákat, és azóta a duó dalainak garantált a több száz milliós letöltés, így első nagylemezük kiadására is rászánták magukat: áprilisban jelent meg a Memories...Do Not Open. Mivel a legnagyobb slágereikben (sztár)vendégelőadók működtek közre, kíváncsiak leszünk, hogy élőben mennyire tudja a hiányukat kompenzálni a The Chainsmokers.

Az A38 színpadon érdemes kiemelni a vasárnapi programból a The Pretty Reckless koncertjét, ugyanis

az amerikai rockzenekar évek óta szerepel a fesztiválozók kívánságlistáján.

és olyan rajongók is vannak, akik petíciót indítottak azért, hogy valaki hozza el végre Magyarországra a zenekart. A The Pretty Reckless legnagyobb különlegessége a frontember Taylor Momsen, egyrészt azért, mert mindig üdítő női énekest látni egy rockzenekarban, másrészt pedig azért, mert Momsen elismert színésznő is. Játszott a Jim Carrey főszereplésével készült A Grincsben, és fontos szerepet kapott A pletykafészek (Gossip Girl) című sorozatában is. Momsen a sikeres színészi karrier ellenére igazi terepének a zenélést tartja. A The Pretty Recklesst, amelyben gitározik is, 2009-ben hozta létre, és a banda tavaly adta ki harmadik, Who You Selling For című stúdióalbumát.

A Telekom Elektronic Beats Arénában vasárnap gyakorlatilag Steve Aoki-nap lesz:

maga az amerikai mester csak hajnalban lép színpadra, de egész nap a brandjéhez (Dim Mak) tartozó dj-ké lesz a főszerep. (Érdekesség, hogy a kiadóból életmódmárkává váló Dim Mak indította el a The Chainsmokers karrierjét is.)

Ha valaki magyar zenekarokat szeretne hallgatni, akkor ma is a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál színpad felé kell vennie az irányt, ahol este az alternatív pop- és rockegyütteseké lesz a terep: fellép a Hiperkarma, a Margaret Island, és a fesztiválos közönségkedvenc Vad Fruttik is.