Nincs még vége a nyárnak, a SZIN még csak ezután jön

A SZIN a tavalyihoz hasonló hangulattal vár az idén is.
Vágólapra másolva!
Mielőtt bárki szomorúan búcsúztatni kezdené a nyarat, jusson eszébe, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok még csak ezután, augusztus 23-án kezdődik.
Vágólapra másolva!

A SZIN

az ország egyik legrégebbi fesztiválja:

jövőre ünnepli 50. születésnapját. A lassan fél évszázados recept: több ezer egyetemista, a Tisza-part és rengeteg jó koncert, a szervezők szerint remek ellenszere a nyárvégi szomorúságnak. Idén többek között olyan előadók lépnek fel a SZIN-en, mint

Naughty Boy, az Enter Shikari, Inna,

a Halott Pénz vagy éppen a Tankcsapda.

A SZIN a zenei műfajok terén igazán sokszínű:

a kemény vonalas muzsikáktól kezdve az elektronikus- és világzenén át a popelőadókig mindenki képviselteti magát.

A SZIN a tavalyihoz hasonló hangulattal vár az idén is. Forrás: Minden jog fenntartva! - All rights reserved!/Adam Bertalan / Www.Adambertalan.Com / [email protected]

A bulit szerdán a post-hardcore Enter Shikari indítja a Borsodi Nagyszínpadon dubstep, trance és drum and bass ütemekkel átitatott dalaikkal, utánuk pedig a Tankcsapda következik.

Naughty Boy exkluzív live show-val és a legnagyobb slágereivel érkezik a SZIN-re, megtáncoltatja a közönséget Inna, és Észtországból érkezik a fesztiválra NOËP, aki indie-inspirálta dalait keveri dance ütemekkel. A világzene kedvelőit a Shantel&Bucovina Club Orkestar várja, akik a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon lépnek fel a Glastonburytől a Szigetig. De ott lesz Szegeden a „Balkán rezeseinek királya", Boban Markovic is a zenekarával, és visszatér az őrületes táncmulatságairól híres Russkaja is.

Mellettük a zenéről és a szórakoztatásról olyan hazai előadók gondoskodnak, mint

a Halott Pénz, a Wellhello, a Blahalouisiana, a helyi kötődésű Honeybeast, az idén 10 éves Budapest Bár, a Csík zenekar a Kürtős Tanáccsal kiegészülve, a Brains, a Vad Fruttik, a 30Y és a Random Trip.


A SZIN-en a koncerteken túl is bőven akad látni- és tennivaló: minden délután lesz Dumaszínház, több medencében mártózhatnak meg a látogatók, és a fesztivál területén több tucat civil szervezet, egyesület, alapítvány és intézmény is várja őket játékaikkal és különféle ismeretterjesztő programjaikkal.

A SZIN nemcsak Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő fesztiválja, de az egyetlen Greener Festival-díjas rendezvény is az országban. Ezt többek között azzal érdemelte ki, hogy olyan öko-rafináltságokkal hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre, mint a tavaly nagyon népszerűvé vált

Jégpohár, az Ehető kanál, a Szalma Szívószál, a RE:kocsma vagy éppen a Komposzt WC,

amelyek egyben mind arra irányuló kísérletek, hogy minimalizálják a fesztivál ökológiai lábnyomát.