Az otthon sokszínűségét és hiányát is bemutatják

Vágólapra másolva!
Az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására indított fotópályázatot a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin. Az őszig tartó pályázati időszak alatt a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek tematizálják a magyar lakhatási helyzetet, illetve a fotográfia eszközével jelenítenek meg az otthon és az otthontalanság témájához kapcsolódó történeteket, élethelyzeteket.
Vágólapra másolva!
Forrás: Phoo.hu

A Habitat for Humanity lakhatási szegénységgel foglalkozó, nemzetközi civil szervezet

fotópályázatot indított az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására.

A beérkezett alkotásokból a szervezet az október első hétfőjén esedékes

Lakhatási Világnapra rendez fotókiállítást,

amely a beérkezett alkotások legjobbjaiból válogat, és így mutatja be a hazai lakhatási helyzetet.

A civil szervezet Magyarországon rászoruló családok lakhatási körülményein javít, valamint kutatási és érdekképviseleti tevékenységet végez, hogy a lakhatási szegénység problémáira megfelelő szakpolitikai válaszok szülessenek.

A pályázat fotószakmai hátterét a Phoo kortárs fotográfiai magazin adja, amely küldetésének a fotográfiában az igényes látvány és a gondolatébresztő történetek bemutatását tűzte ki. A magazin a legfrissebb problémákra és társadalmi kérdésekre ad vizuális reflexiót, klasszikus, múltidéző értékek kíséretében.

A pályázat kiírói 2017. július 24. és szeptember 4. között várják a fotókat és fotósorozatokat, amelyek

a témához illeszkedve történeteket, illetve élethelyzeteket jelenítenek meg.

A pályázat keretein belül összesen 30 képet állítanak majd ki az októberi Lakhatási Világnapon, illetve 7 pályázót díjaznak. A díjakat a Habitat for Humanity Magyarország mellett a Phoo kortárs fotográfiai magazin és az ArtWork webáruház és fotólabor biztosítja. Utóbbi hat nyertesnek ajánl fel különböző értékű utalványokat, egy hetedik pályázó pedig különdíjban részesül: a Phoo magazin jóvoltából egy fotográfiai hétvégén vehet részt, ahol belekóstolhat a street-fotózás világába.

A pályázatra itt jelentkezhetnek az érdeklődők.