Vágólapra másolva!
A kortárs német irodalom csodagyerekeként is emlegetett német író, Daniel Kehlmann lesz a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége 2018. április 19. és 22. között. A hírt a szerző magyar kiadója, a Magvető jelentette be a Facebookon, majd Szabó Eszter, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) fesztiváligazgatója is megerősítette.
Vágólapra másolva!
Daniel Kehlmann 2012-ben Forrás: Manfred Werner/Manfred Werner/Manfred Werner

Mint a Magvető hírül adta, az olvasók Daniel Kehlmann ősszel megjelenő kisregényével, illetve az Én és Kaminski című regényének új kiadásával hangolódhatnak az író érkezésére, a könyvfesztiválra pedig egy új Kehlmann-regény is megjelenik magyarul.

Az író 1975-ben, Münchenben született, jelenleg Bécsben és Berlinben él.

Regényei és esszékötetei már huszonéves korában hatalmas kritikai és közönségsikert arattak

Németországban,

a világhírt pedig A világ fölmérése című regénye hozta meg számára:

ebből csak Németországban 2,3 millió példányt adtak el, és 46 nyelvre, köztük magyarra is lefordították. Kritikusai világszerte kifinomultságát, hatalmas tárgyi tudását, intelligenciáját és páratlan humorát dicsérik.

Amikor elkészül, az ember alapvetően már nem akar vele annyit foglalkozni. Persze beszélni kell a kész könyvről, de gondolatban már a következő munkán jár az eszem, amiről viszont nem beszélhetek. Ez ennek a munkának a paradoxonja" - mondta a több irodalmi elismeréssel is kitüntetett szerző az MTI-nek 2015-ben, a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol az F című kötetét mutatta be a magyar közönségnek.