Rekordsebességgel lett teltházas a jubileumi Fishing

Vágólapra másolva!
Habár az orfűi fesztivál az elmúlt években már rendre a kezdés előtt teltházas lett, még sosem fogytak olyan gyorsan a belépők, mint a 10. Fishing on Orfűre.
Vágólapra másolva!

De annak sem kell csüggednie, aki nem vett jegyet, mert a jubileumi Fishingre a szervezők olyan külső programokkal is készültek, amelyek teljes, egész estés szórakozást ígérnek, de fishinges belépő nélkül is látogathatóak.

Az Orfű központjában elhelyezkedő Muskátli udvar és a Medvehagyma Ház lesz a két központja a Fishing külső programjainak.

A Muskátli étterem mögötti udvar a fesztivál ideje alatt FOO Színházkertté változik, és napi két előadást kínál az érdeklődőknek. Itt lesz Mácsai Pál, Tenki Réka, de jön a Kapa-Pepe páros is: pénteken Katona Lászlóval, szombaton pedig Thuróczy Szabolccsal egészül ki a Mucsi-Scherer duó, és fellép a L'art pour l'art Társulat és a Baltazár Színház is.

A szintén a faluközpontban található Medvehagyma Ház reggeltől kora estig gyermekbirodalom lesz professzionális gyermekmegőrzéssel és gyerekprogramokkal. Itt ad gyerekkoncertet Dolák-Saly Róbert, de meghallgathatunk fishinges fellépőket (Pásztor Anna, Papp Szabi, Takács Zoltán Jappán) is, hogyan élik meg a gyermeknevelés kihívásait. A Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm után pedig beszélgetést is tartanak Léder László pszichológussal.

A Medvehagyma Ház estére pedig Fonó Zeneudvarrá változik, ahol a hazai folk- és világzene előadói koncerteznek: Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, valamint Kollár-Klemencz László. Délutánonként érdekes szabadegyetemi előadásokkal, majd családi koncertekkel (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, valamint Csoóri Sándorék) is találkozhat az érdeklődő, hogy aztán folkkocsmába, zárásként pedig táncházba csöppenjen.

Az is kiderült, mi lesz a neve a Fishing legfontosabb zenei helyszínének. A nagyszínpad nevéről idén is a fesztivál közönsége döntött: a benevezett házikedvencek közül

Beck Zoli kutyája több mint ezer szavazatot kapott,

így a 10. Fishing on Orfű nagyszínpada Kacat nagyszínpad lett.