Olajoshordókkal burkol be egy piramist Christo

Vágólapra másolva!
Százötven méter magas piramist készül beburkolni több mint 400 ezer olajoshordóból készülő tetővel Christo, a világhírű csomagolóművész.
Vágólapra másolva!

A művész már 1979 óta tervezi ezt a projektet, amely Abu-Dzabiban valósul meg - írta a Basler Zeitung. Azt egyelőre nem tudni, mikor kezdheti az építést. A projekt a Masztaba nevet viseli: így hívják az egyiptomi sírépítményeket, amelyek formája lapos tetős piramishoz hasonlít.

Christo és felesége, a 2009-ben meghalt Jeanne-Claude gigantikus installációiról ismert táj- és térművész páros, mely az elmúlt évtizedekben több látványos projekttel hívta fel magára a figyelmet, köztük a berlini Reichstag, a Sydney melletti tengerpart és több Miami-közeli sziget becsomagolásával.

Christo legutóbbi, The Floating Piers (lebegő dokkok) nevű installációja átütő sikert aratott,

az észak-olaszországi Iseói-tó vizén lebegő 4,5 kilométeres ideiglenes pontonhídon tavaly nyáron a vártnál kétszer többen, 1,3 millióan mentek végig fennállásának két hete alatt. A művész álma a vízen lebegő sétaútról két sikertelen próbálkozás után vált valóra, korábban Japánban és Argentínában sem kapott engedélyt a projektre.