Ez Ákos legújabb meglepetése

Kovács Ákos Ákos Koncert Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, Ákos néven énekes-előadóművész, Bonanza Banzai énekese, szövegíró, zeneszerző
Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, Ákos néven énekes-előadóművész. A magyar zenei élet egyik meghatározó előadója. Az egykori Bonanza Banzai énekese, szövegírója, zeneszerzője, majd szólistaként is népszerű és termékeny előadó a kilencvenes évektől napjainkig.
Vágólapra másolva!
Ákos a tavalyi, sorrendben harmadik dupla telt házas Aréna-koncertje előtt jelentette be, hogy 2017-ben nem koncertezik. A stúdiómunka viszont nem állt le, ezt jelzi az új maxi is, amely ismét az énekes születésnapján jelenik meg: 2017. április 6-án. A címe: SZABADON.
Vágólapra másolva!

Ákos vadonatúj címadó dala több változatban is letölthető – az eredeti mellett két remix és egy rockverzió is van –, valamint az ÁTÖLEL című szerzemény album- és koncertverziója, illetve ráadásként egy Hauber-remix is. A kiadvány exkluzív digipack csomagolásban jelenik meg.

– mondta Ákos.

Kovács Ákos Fotó: Polyák Attila - Origo

A szerzeményhez Ákos koncertjeinek látványtervezője, Madarász János álmodta meg a dalszöveg-klipet.

A tervek szerint 2018. őszén jelenhet meg új album. Az idei koncertszünet után pedig 2018 Ákos-koncertekben gazdag évnek ígérkezik. Addig viszont folytatódik a Krúdy-felolvasóestek kilenc éve tartó sorozata – idén már Budapesten, Szentgotthárdon és Madridban is látható volt a műsor –, de Ákos az Arany János-emlékév kapcsán is meglepetésre készül: az idei terveiben egy Arany-hangoskönyv felvétele és verses estek is szerepelnek.

– mondta Ákos.