A Mount Everesten koncertezik egy DJ

Paul Oakenfold zene, Zenei producer
NEW ORLEANS - OCTOBER 31: DJ Paul Oakenfold performs at the 2010 Voodoo Experience on October 31, 2010 in New Orleans, Louisiana. (Photo by Chelsea Lauren/WireImage)
Vágólapra másolva!
A Mount Everest alaptáborában, több mint 5 ezer méteren koncertezik Paul Oakenfold brit DJ.
Vágólapra másolva!

Az elektronikus zene sztárja már elérte a világ legmagasabb hegyének alaptáborát, ahol kedden készül megtartani a "világ legkiemelkedőbb buliját".

– mondta Paul Oakenfold telefonon az AFP-nek.

Oakenfold több mind három évtizedes karrierje során dolgozott Madonnával és a U2-val, ám hegyet még sosem mászott. Négy hónapon át készült a kihívásra, amelyet az alaptáborig tartó tíznapos út jelent. A táborhoz teherhordók és jakok kísérték, hogy a technikai felszerelést a célba juttassák.

Az Everest-koncert az első azoknak a fellépéseknek a sorában, amelyekkel a DJ a klímaváltozás következményeire akarja felhívni a figyelmet,

valamint segélyszervezeteknek gyűjt adományokat.

Nepálban a 2015-ös földrengés túlélőit támogatná. A természeti katasztrófának majdnem kilencezer halálos áldozata volt, tízezrek veszítették el otthonukat.

A DJ akciójával azonban nem mindenki ért egyet, vannak, akik azért ellenzik, mert a zaj megzavarja a Himalája csendjét és békéjét.