Tini Stoessel a Violettából: Minden álmom valóra vált!

violetta disney martina stoessel tini
"Azt hiszem, hogy előbb-utóbb minden véget ér azért, hogy egy újabb utazás vegye kezdetét"
Vágólapra másolva!
Tini Stoessel mindössze 12 éves volt, amikor hazájában már ismert sorozatszínésznőnek számított. 2010-ben nyerte el a lehetőséget, hogy ő játssza a Disney Violetta című sorozatában a főszerepet, egy zeneileg tehetséges tinit, aki hosszú európai tartózkodás után visszatér apjával szülővárosába, Buenos Airesbe. A Violettának köszönhetően egy csapásra világsztár lett. Bár a sorozat már véget ért, Tini Stoessel karrierje csak most indult be igazán: nemsokára énekesnőként indul turnéra. Április elején például Budapestre érkezik, 2-án a Budapest Sportarénában lép fel. Ebből az alkalomból készítettünk vele interjút. 
Vágólapra másolva!

Hogy látod magad? Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy világsztár vagy?

Őszintén szólva egy teljesen átlagos, normális emberként tekintek magamra, nem tartom magam szupersztárnak vagy bármi ilyesminek. Sokat vagyok a családommal, szeretek lógni a barátaimmal, és keményen dolgozom. Mindössze az van, hogy mások a lehetőségeim. Arra gondolok például, hogy minden egyes alkalommal meglepődöm azon, hogy Európában, ami olyan messze van az otthonomtól, milyen sok ember jön el a fellépéseimre azért, hogy velem együtt énekelhessenek. Ez egy elképesztő érzés, és szerintem ehhez soha nem lehet hozzászokni. Ugyanakkor bárhogyan is alakuljon, a családom és a barátaim a legfontosabbak számomra. Ez soha nem fog megváltozni. Amikor otthon vagyok, akkor az anyukám ugyanúgy rám szól, hogy tegyek rendet, és pakoljam el normálisan a ruháimat - ez sosem lesz másként!

A világhírnév felé a belépőt a Violetta című Disney-sorozat jelentette számodra, amelyben egy olyan lányt játszottál, akihez közel állt a zongora. Mit jelent számodra a zongora a mindennapokban?

Imádom a zongorát! Gyönyörű hangszer, és odavagyok érte! De az a helyzet, hogy sokkal jobban gitározom. Mindig irigykedem, amikor látom azt, hogy mások milyen jól játszanak zongorán, én is szeretnék! Ugyanakkor az időm nagyobb részében gitározom. Imádok új dalokat megtanulni, meg hát azért ne felejtsük el, hogy ez egy sokkal könnyebben cipelhető hangszer. Az utazások során pedig ez jól jön. A gitáromat ugyanis mindenhová magammal viszem!

"Amikor otthon vagyok, akkor az anyukám ugyanúgy rám szól, hogy tegyek rendet" Forrás: Origo

Szerinted mi abban a legnagyobb kihívás, hogy ilyen fiatalon ennyire ismert lettél?

Azt hiszem, hogy számomra a közösségi média jelenti a legnagyobb falatot vagy kihívást. Annyira lenyűgöző ugyanis! Úgy értem, hogy mindenkivel kapcsolatban tudok lenni egyszerre - a barátaimmal, a rajongókkal, a családommal. De persze tényleg van benne kihívás is, hiszen elég nagy teret biztosít arra, hogy mindenki kifejthesse a véleményét. Ez pedig azért néha megnehezíti a dolgomat. Az emberek a nap minden percében szeretnének elérni, vagy kapcsolatba lépni velem, amiatt néha tényleg nem könnyű az, hogy néha kicsit magamban legyek. Általánosságban azért úgy gondolom, hogy elképesztő rajongóim vannak, akik nagyon kedvesek hozzám - mind személyesen, mind pedig a közösségi médiában. Nagyon hálás vagyok ezért!

Na és mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Imádom a kihívásokat! Bár ez egyébként azon múlik, hogy min dolgozom éppen. Ebben a pillanatban eléggé le vagyok terhelve a turnéval, éppen csak végeztünk a próbákkal, és éppen készülünk az első show-ra Madridban. Szóval természetesen vannak kihívások. Megtanulni az összes tánclépést, ráadásul úgy, hogy közben még énekeljek is! Aztán van, amikor át kell öltöznöm a show alatt, szóval sok minden van. De hát imádom ezt! Annyira jó érzés figyelni azt, ahogyan minden összeáll - az elejétől a végéig -, és látom azt, hogy volt értelme a munkának. Alig várom, hogy ti is lássátok majd!

Nem aggódsz amiatt, hogy ez az egész nem tart majd örökké?

Nézd, a Violetta sorozat is véget ért. Az életem egyik legszebb fejezete volt, amiért örökre hálás leszek, de azt hiszem, hogy előbb-utóbb minden véget ér azért, hogy egy újabb utazás vegye kezdetét. A Violetta sorozat a népszerűsége csúcsán ért véget. Örülök, hogy létrehozhattunk valami elképesztőt, amit nagyon szerettem, de jó időben ért véget. Tulajdonképpen ezért is indulhatott el a zenei szólókarrierem. Most meg épp egy turné előtt vagyok, szóval szerintem készen állok az újabb fejezetre!

"Azt hiszem, hogy előbb-utóbb minden véget ér azért, hogy egy újabb utazás vegye kezdetét" Forrás: Origo

Ha választanod kellene, melyik lenne az: éneklés vagy valamelyik hangszer?

Számomra az éneklés az első, de nagyon szeretem a gitáromat is, és egy napon szeretnék jobban ráfeküdni a zongoratanulásra is.

Mi az, ami továbbra is hiányzik a karrieredből? Van még valamilyen megvalósulatlan álmod?

Annyi minden történik most! Elindult a szólóénekesi karrierem, éppen indul a turné is, hamarosan kijön a saját ruhakollekcióm is, és hát komolyan foglalkozom a YouTube-csatornámmal is, ahol mindig követni lehet, hogy mi történik velem éppen a színfalak mögött. A kollekció azért egy elég más jellegű projekt számomra, mint bármi ezelőtt, épp ezért nagyon izgulok, hogy minél előbb megismerhessék az emberek! Minden álmom valóra vált! De tényleg! Remélem, hogy továbbra is keményen tudok majd dolgozni ezeken a projekteken, és nagyon bízom benne, hogy ti is legalább annyira élvezitek, mint én!