Vonat ütötte el a fellépésre igyekvő zenészeket

Tower of Power
Tower of Power vocalist Larry Braggs (C) and his band perform during the opening day of the Jakarta International Java Jazz festival 2006 in Jakarta, 03 March 2006. Some 1000 jazz musician from across the world are taking part in the three-day long music festival. AFP PHOTO/Jewel SAMAD / AFP PHOTO / JEWEL SAMAD
Vágólapra másolva!
Vonat ütötte el a Tower of Power nevű amerikai együttes két tagját, akik a síneken keresztülvágva igyekeztek egy fellépésre Oaklandben.
Vágólapra másolva!

Az alapvetően soul- és funkzenét játszó zenekar sajtósa, Jeremy Westby azt írta tegnapi közleményében, hogy a zenekar dobosa, David Garibaldi és a jelenlegi basszusgitáros, Marc van Wageningen egy szerencsétlen vonatbalesetben sérült meg. "Mindketten eszméletüknél vannak, egy helyi kórházban ápolják őket Oaklandben" - olvasható a közleményben.

Az áldozatok megnevezése nélkül az oaklandi tűzoltóság azt közölte, hogy két gyalogost ütött el egy személyvonat csütörtök este nagyjából fél nyolckor.

A baleset a Yoshi's nevű jazz- és r'n'b-klub közelében történt, ahol a Tower of Power kétszer is színpadra lépett volna csütörtök este.

Mindkét műsort lemondták.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a két férfi miért ment rá a sínekre, ám a környéken a gyalogosok gyakran keresztülvágnak a vonatok között, például, hogy eljussanak a Yoshi'sba. A zenekar menedzsere, Tom Consolo a Facebookon azt írta, hogy hamarosan hírt adnak a zenészek állapotáról, addig pedig arra kérte a rajongókat, hogy imádkozzanak értük.

A nagyjából tucatnyi tagot számláló Tower of Power 1968-ban alakult Oaklandben. A banda, miközben tagjai folyamatosan cserélődtek, közreműködött mások mellett Elton John, Otis Redding, az Aerosmith és Santana lemezein. David Garibaldi 1970 óta van a zenekarral, Van Wageningen helyettes basszusgitárosként játszik velük.

Ez a videó a Tower of Power egyik korábbi fellépésén készült a Yoshi'sban: