Állást ajánlott Obamának a Spotify

Barack Obama
Vágólapra másolva!
Kifejezetten Barack Obamára szabott álláshirdetést tett közzé a Spotify streamingszolgáltató. A pozíció neve: a lejátszási listák elnöke, és a Spotify vezérigazgatója a Twitter-oldalán tette közzé az ajánlatot. Megszólítva benne Barack Obamát.
Vágólapra másolva!

Daniel Ek, a Spotify streamingszolgáltató vezérigazgatója a Twitteren szólította meg Barack Obamát, aki még a jövő héten lesz hivatalban amerikai elnökként. Egy kifejezetten rá szabott

álláshirdetést ajánlott neki.

A pozíciót a lejátszási listák elnökének (President of Playlist) nevezték a hirdetésben.

Daniel Ek ezt írta: "Helló, Barack Obama, úgy hallottam, hogy érdekelné önt egy állás a Spotifynál. Ezt már látta?" A bejegyzésbe belekerült a tényleges álláshirdetésre mutató link is.

A pozíció leírása természetesen tökéletesen illik Barack Obamára. Az ideális jelöltnek legalább nyolcévi vezetői tapasztalattal kell rendelkeznie egy komoly nemzet élén. Emellett ismernie kell a Spotifyt annyira, hogy szövetségi szinten létre tudjon hozni lejátszási listát.

Továbbá olyan jelöltre van szükségük, akinek jó kapcsolata van művészek és zenészek széles körével. Annak nagyon örülne a cég, ha esetleg olyan jelentkezne,

akinek Kendrick Lamar fellépett az egyik születésnapján.

(Az Obama 55. születésnapjára rendezett ünnepségen Kendrick Lamar lépett fel.)

Az ideális jelölt Forrás: AFP/NurPhoto/Cheriss May

Feltételként szabták meg, hogy az illető jól tudjon lejátszási listákról beszélni különböző sajtóeseményeken – egyszóval egy nagyon jó szónokra van szükségük. Következetes, lelkes, jó csapatjátékos, barátságos – ezek is szerepeltek az elvárások között. Illetve

a legvégén megemlítették a Nobel-békedíjat is.

Barack Obama 8 éves elnöki ciklusa alatt többször tett utalást arra, hogy kedveli a Spotifyt. Volt, hogy közzétette a nyaralásán hallgatott zenei listáit is. Az egyik ilyen 2016 augusztusában került ki, és lett hihetetlenül népszerű a Spotify-felhasználók körében.

A komolytalan álláshirdetést egyébként Obama korábbi poénja generálta: a svéd nagykövetnek mondta viccelődve, hogy várja a spotifyos állását, mert tudja, hogy odavoltak a playlistjéért.