Ferenc pápa megáldotta Győr új harangjait

Vágólapra másolva!
37 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze Győrben, hogy a bencés templom harangjait bővítsék: száz éve ugyanis elvittek belőlük négyet, így egyedül maradt a több mint három tonnás Benedek-harang. Ez fog változni a jövőben, összesen hét harang fog szólni a templomban, első alkalommal szentestén, az éjféli mise kezdetén. 
Vágólapra másolva!

A város önkormányzata, több helyi cég, a bencés perjelség, a hívek, a bencés öregdiákok és a győri polgárok adták össze azt a 37 millió forintot, amelyből bővíthették a város bencés templomának harangjait.

Az új darabokkal együtt összesen 7 tagúra nőtt a templom harang-együttese, így a győri bencés templom a Mátyás-templom és a Kalocsai Főszékesegyház mellett csatlakozik Magyarország legtöbb haranggal bíró egyházi épületeihez.

Az új harangokat december 7-én Rómába vitték, ahol Ferenc pápa személyesen áldotta meg őket. A harangokat Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Veres András győri püspök és Fazakas Márton csornai apát fogja felszentelni december 18-án, vasárnap tizenegy órakor. A hívek első alkalommal a karácsonyi szentmise kezdetén hallhatják a harang-együttest.