Az R.E.M. frontembere köszöntötte a punk királynőjét a születésnapján

patti smith
Veteran US rock singer Patti Smith smiles while performing on stage in Berlin at an open air concert, 10 August 2002. The 55-year-old singer from New York said she plans to move to Europe and said Berlin would be just the right city for her. AFP PHOTO EPA/DPA/STEPHANIE PILICK
Vágólapra másolva!
Különleges vendég lepte meg születésnapi koncertjén Patti Smitht: az R.E.M. frontembere, Michael Stipe énekelte el neki a Happy Birthdayt.
Vágólapra másolva!

Ahogy megírtuk, a New York-i punkszcéna meghatározó alakja, Patti Smith tegnap ünnepelte 70. születésnapját, és ebből az alkalomból szülővárosában, Chicagóban lépett fel. A koncerten előadta az egész Horses albumot, amely zenekarának, a Patti Smith Groupnak az első albuma volt, és amelyet a Rolling Stone magazin beválogatott a legjelentősebb lemezek közé.

A koncert alatt meglepetésre Michael Stipe is csatlakozott hozzá a Riviera Theater színpadán, és elénekelte az ünnepeltnek a Happy Birthdayt konfettieső közepette. A rajongók videót is készítettek a Stipe előadásáról:

Patti Smith tortát is kapott az R.E.M. frontemberétől, akivel régóta barátok. Sőt, Patti Smith korábban az R.E.M. több számában is közreműködött.