11 év után megjelent a Rolling Stones új stúdióalbuma

Egyesült Államok, 2016. december 2. Az Interscope amerikai lemezkiadó vállalat által közreadott kép a The Rolling Stones brit rockzenekar új, Stones Blue & Lonesome című, blues feldolgozásokat tartalmazó lemezének borítójáról 2016. december 2-án, az album megjelenésének napján. (MTI/AP/Interscope)
Vágólapra másolva!
Úgy indultak el a stúdióba, hogy rocklemezt vesznek fel, de több bluesszámot újrahallgatva más útra tértek - mondta Mick Jagger a Rolling Stones pénteken megjelent új stúdióalbumáról, a Blue & Lonesome-ról.
Vágólapra másolva!

Ez a zenekar első stúdiólemeze a 2005-ös A Bigger Bang óta, és mindössze három nap alatt vették fel tavaly decemberben.

"Gyorsan haladtunk, szuper gyorsan.

Ilyenkor nincs időd elemezgetni, gondolkodni és újravenni" - mondta a AP hírügynökségnek adott interjújában Jagger a nyugat-londoni British Grove Studiosban rögzített lemezről.

A 12 dalt tartalmazó albumon Jimmy Reed, Little Walter, Eddie Taylor és más

blueszenészek számait dolgozta fel a Rolling Stones.

Eric Clapton, aki ugyanabban a stúdióban készíti lemezfelvételeit, két dalban is gitározik, Jagger pedig hárfán is játszik.

A Blue & Lonesome borítója Forrás: MTI/AP/Interscope

A bluesalbum ötlete Keith Richards gitárostól ered, aki felvetette, hogy bemelegítésül játsszák el Memphis Slim Blue and Lonesome című számát.

- mondta Richards.

Később Mick Jagger javasolta az újabb és újabb zenészeket Howlin' Wolftól Willie Dixonig. "Mick állt elő a legtöbb zenésszel, akiktől énekelni akart. És ha egy banda tagja vagy, azt teszed, amit az énekes akar, így lesz a legjobb az előadás" - magyarázta Richards.

A dobos Charlie Watts hozzátette, hogy könnyű volt a felvételeket elkészíteni, mert az együttest korai időszakára emlékeztette a munka.

Ilyen zenével kezdtük Edith Grove-ban, ezt csináltuk, amikor Mick még a London School of Economics-ra járt egyetemre" - mondta.

Tegnap egy menő videóklipet is közzétettek az Eddie Taylor Ride 'Em On Down című számából készült feldolgozáshoz. A videó érdekessége, hogy főszereplője az Alkotyat-szériával sztárrá vált Kristen Stewart.