Az Origón is sikere volt a Beugrónak

beugró
Vágólapra másolva!
Élőben közvetítette az Origo a nagy sikerű improvizációs játékot, a Beugró-t a Játékszínből december 19-én este. Most először fordult elő, hogy online lehetett követni a színészek rögtönzéseit, erre pedig jubileumi alkalommal került sor, a Beugró-t ugyanis éppen ötvenedszer játszották a Játékszínben.
Vágólapra másolva!
Beugró Viasat3

A Beugró kalandos története során több tévécsatornán megfordult, többször változott a díszlet, volt rá példa, hogy még a műsor címe is módosult. Ami viszont állandó, az a műsor iránti folyamatos érdeklődés:

az élő közvetítést is nagyon sokan, több mint tízezren látták az Origón.

A Beugró című szituációs játéknak az online is látható adása sorrendben már a 262. volt a teljes sorozatban. A műsor 2007. december 31-én debütált a a TV2-n, majd később több kereskedelmi csatorna és a közszolgálati tévé is adott otthont a programnak néhány évad erejéig.

A Beugró három éve már csak színházban látható, de népszerűségét jelzi, hogy petíció is indult azért, hogy újra képernyőre kerüljön, és minden alkalommal telt ház előtt improvizálnak az állandó szereplők és vendégeik.

2013. november 11. óta azok szórakozhatnak a Rudolf Péter, Kálloy Molnár Péter, Pokorny Lia, Szabó Győző és Debreczeny Csaba által előadott helyzetgyakorlatokon, akik jegyet váltanak a Játékszínbe. Bank Tamás, a Játékszín igazgatója korábban azt mondta az Origónak, hogy kizárólag a színészek időbeosztásától függ, hány Beugró-előadást tartanak egy hónapban, mert

akárhányszor meg tudnák vele tölteni a nézőteret.

A Játékszínben játszott jubileumi, 50. előadást viszont nemcsak azok láthatták, akik ott ültek a nézőtéren, hanem élőben követhették az Origo olvasói is. Az adás kezdete előtt egy werkfilmet is megnézhettek arról, hogyan készül a műsor, sőt, az élő közvetítés nézői a játék alakulásába is beleszólhattak: origós szavazás döntött arról, hogy mi legyen a Váltóláz nevű játéktípus egyik alapszituációja. Végül a legtöbb szavazatot az az alaphelyzet kapta, hogy a főnök nem hiszi el egyik alkalmazottjának, hogy az valóban annyiszor beteg, ahányszor betegszabadságon van: ezt kellett előadniuk a színészeknek, mert az 1572 fős szavazótábor csaknem fele erre volt leginkább kíváncsi.

Az online is látható adásban az alapcsapat három tagjához, Pokorny Liához, Rudolf Péterhez és Kálloy Molnár Péterhez Hajós András csatlakozott, aki nem először improvizált már együtt a műsorban a színészekkel.

A felvételből itt láthat részletet:

Az Origón is sugárzott Beugró a 2016-os év utolsó előadása is volt egyben. A műsorvezető, Novák Péter "Jövőre veletek, ugyanitt"-tel búcsúzott a közönségtől, és annyit máris lehet tudni, hogy

legközelebb 2017. január 9-én, majd február 1-jén és február 10-én rögtönöznek

a vicces alapszituációkban a színészek a Játékszín színpadán.

A Játékszín és az Origo pedig a jövőben is tervez a mostanihoz hasonló együttműködést:

máskor is lehet majd követni a Kult rovatban az improvizációs műsort.

Amint kialakul a pontos program, az Origo olvasói értesülnek majd arról, melyik előadást nézhetik otthonról, a képernyő előtt ülve.