Meghalt Makay Sándor színész

Makay Sándor
Budapest, 2009. március 28. Makay Sándor, a soproni Petőfi Színház színművésze, miután átvette a Gobbi Hilda életműdíjat március 27-én, a színházi világnap alkalmából a Vígszínházban tartott ünnepségen. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
A színész haláláról többek között a Szinkron Szakma nevű Facebook-oldal számolt be hétfő délelőtt. Makay Sándor szeptemberben múlt 85 éves. 
Vágólapra másolva!

Makay Sándor színész haláláról a Szinkron Szakma Facebook-oldal számolt be hétfő délelőtt.

Makay Sándor 1992 óta szabadfoglalkozású színész volt, a legtöbben valószínűleg emlékezetes szinkronalakításairól ismerik. Az Internetes Szinkron Adatbázis (ISzDBb) alapján néhány híján

ezerszer működött közre különböző produkciókban szinkronszínészként.

Makay Sándor 2009-ben, amikor átvette a Gobbi Hilda-életműdíjat a Vígszínházban Forrás: MTI/Kollányi Péter

Ő volt többek között Lord George Meldrum magyar hangja a Csengetett, Mylord? című sorozatban, Hans Geering kapitány hangja a Halló, Halló! sorozatban, a Bridget Jones naplójában Mr. Darcy, a Harry Potterben pedig Albus Dumbledore magyar hangja.

Makay Sándor pályáját 1958-ban a kaposvári Csiky Gergely Színházban kezdte. 1962-től már a Miskolci Nemzeti Színház, 1972-től pedig a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1987-ben újra váltott, ekkor került a Budapesti Operettszínházhoz.

1992-től szabadfoglalkozású színművész volt. Vendégként játszott a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Karinthy Színház, az Akropolisz Szabadtéri Színpad, a Budapesti Kamaraszínház, a Soproni Petőfi Színház és a Pesti Magyar Színház előadásaiban.

Makay Sándor idén áprilisban kapott életműdíjat. Kevesen tudják, de Makay Sándor lelkes karikaturista is volt.