Kígyózó sor tart Kocsis Zoltán ravatalához

Kocsis Zoltán
Tisztelői sorban állva várakoznak a Zeneakadémia épület előtt, hogy leróják kegyeletüket Kocsis Zoltán ravatalánál
Vágólapra másolva!
Hosszan kígyózó sor alakult ki szombat délelőtt a Zeneakadémia előtt, az épületben Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas és Liszt-díjas karmestertől és zongoraművésztől a tisztelők és pályatársak egy-egy szál fehér virággal búcsúztak.
Vágólapra másolva!

Az emlékezés virágait mások mellett Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, Kun Vu Paik zongoraművész, Érdi Tamás zongoraművész, Báll Dávid zongoraművész, Lakatos György hegedűművész, Dubóczky Gergely karmester, Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója, valamint a Nemzeti Filharmonikusok tagjai helyezték el a ravatalnál.

Tisztelői sorban állva várakoznak a Zeneakadémia épület előtt, hogy leróják kegyeletüket Kocsis Zoltán ravatalánál Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A gyászolók szombat reggel 8-tól 12 óráig tiszteleghettek a november 6-án, életének 65. életévében elhunyt művész előtt a Zeneakadémián.

Reggel óta folyamatosan érkeztek Kocsis Zoltán tisztelői, majd 11 óra után az épület egyik sarkától a másik sarokig tartó kanyargó sorban várakoztak, hogy egy szál virágot helyezhessenek el az alkotó ravatala előtt.

Kocsis Zoltánt 13 órától az aulában zárt körben búcsúztatják. A meghívottak előtt beszédet mond Áder János köztársasági elnök, Kurtág György zeneszerző, Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Mocsári Károly zongoraművész, Perényi Miklós csellóművész, valamint Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója. A beszédeket az épület előtt elhelyezett kivetítőn lehet követni.