A bataclani mészárlásról készít dokumentumfilmet az Eagles of Death Metal

eagles of death metal
Jesse Hughes (R), the singer of US rock group Eagles of Death Metal, blows a kiss before the start of the concert at the Olympia concert hall in Paris, on February 16, 2016. Eagles of Death Metal, the Californian rock group who were playing at the Bataclan music hall in Paris when jihadist gunmen burst in and killed 90 people in November, returned to the French capital for a concert at the Olympia. AFP PHOTO / JOEL SAGET / AFP / JOEL SAGET
Vágólapra másolva!
Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt borult vérbe az összehangolt terrortámadások miatt Párizs, és így egész Franciaország. Az egyik támadás az Eagles of Death Metal bataclani koncertjén volt, és a zenekar tagjai dokumentumfilmmel készülnek emléket állítani az áldozatoknak. 
Vágólapra másolva!

A párizsi mészárlás egyik legvéresebb helyszínén, a Bataclan színházteremben koncertezett az Eagles of Death Metal rockzenekar, amelynek tagjai megmenekültek ugyan a golyóktól, robbanásoktól, de örökké kísérteni fogja őket a mészárlás. Sőt, az egyik pólókat áruló segédjüket meg is ölték a terroristák. A szörnyű támadás feldolgozásának, és az áldozatokra való emlékezésnek egyik módjaként a támadásról is szóló dokumentumfilmmel készül a zenekar.

A filmet az HBO

2017 februárjában kezdi vetíteni,

és annyit már tudni, hogy Colin Hanks rendezi, akit alapvetően színészként ismernek a szakmában. A film címe is megvan már: Eagles of Death Metal: Nos Amis ('barátaink').

Jesse Hughes énekes könnyezve dob csókot a közönségnek a 2016. február 16-i párizsi koncertjükön Forrás: AFP/saget 1/Joel Saget

A filmet már egy ideje készítik. A gyártáshoz szükséges pénz viszonylag hamar összejött, miután Colin Hanks és a producer, Sean Stuart rájöttek, hogy milyen emberi történet húzódik meg a zenekar túlélésében, amelyet filmre lehetne vinni – írja a Deadline.

Colin Hanks annyit már elárult, hogy a film sokkal inkább

az együttesről fog szólni, mint a terroristákról.

Arra próbálnak fókuszálni, hogy az együttes tagjai hogyan tudták folytatni életüket a támadás után. Ezenkívül rengeteget mesélnek a két vezető, Jesse Hughes és Josh Homme kapcsolatának alakulásáról a támadás után. És természetesen az áldozatokról is megemlékeznek.

Az Eagles of Death Metal 2016. februári koncertje Brüsszelben Forrás: BELGA/AFP/Jonas Roosens/Jonas Roosens

A filmnek a tévés verzió mellett készül egy mozikba szánt változata is, amellyel az alkotók és a mecénás Live Nation a 2018-as Oscart célozzák meg.