Látványos előadást vitt Kanadába a magyar újcirkusz társulat

újcirkusz, Recirquel
Vágólapra másolva!
A magyar Recirquel Társulat kéthetes előadássorozata nyitotta meg az új évadot a cirkuszművészet észak-amerikai központjának - egyben az újcirkusz-műfaj fővárosának tekinthető - montréali La TOHU-ban. A világhírű Cirque de Soleil által alapított kőszínházban lép fel két héten keresztül a magyar újcirkusz társulat.
Vágólapra másolva!
A társulat 2012-ben alakult. Forrás: Recirquel

Négy éve kezdődött minden

A Recirquel 2012-ben Budapesten alakult, ez az első magyar újcirkusz társulat, ami ráadásul az elmúlt években kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket ért el, előadásuk a bemutatók óta telt házzal fut a magyar fővárosban, emellett az európai és tengerentúli színházak visszatérő fellépője.

A kizárólag magyar artistákból, tánc- és előadóművészekből álló társulat

tavalyi párizsi turnéján a szakmát és a közönséget egyaránt elkápráztatta. A Le Parisien című lap a Recirquel előadása kapcsán egyenesen a műfaj megújításáról írt, isteneknek és istennőknek nevezve a fiatal artistákat, akik

Nincs megállás

A magyar társulat most nemzetközi karrierjének újabb mérföldkövéhez érkezett: a világ legnagyobb újcirkusz-színháza, a La TOHU, a Recirquel kéthetes vendégszereplésével nyitotta meg 2016-2017-es évadját.

A világhírű Cirque de Soleil által alapított 1400 férőhelyes kőszínházban

– ahol az év 365 napján újcirkusz-produkciókat láthat a közönség – október 12. és 22. között tíz alkalommal mutatják be a Recirquel Cirkusz az éjszakában című előadását.
Az előadás montreáli beharangozójában szuperlatívuszokban írtak a magyar társulatról, a tradicionális közép-európai cirkusz lélegzetelállító show-jaként mutatják be a Recirquel produkcióját.

Vági Bence, a társulat alapítója. Forrás: Recirquel

– mondta Vági Bence rendező-koreográfus még az évadnyitó előtt. A Recirquel Újcirkusz Társulat alapító-vezetője hozzátette:

Magyar alkotást mutat be a Recirquel Montreálban. Forrás: Recirquel

A montreáli cirkuszközpont műsorára tűzött Cirkusz az Éjszakában című produkció eredeti kortárs magyar mű, kizárólag magyar alkotókkal és előadókkal. Az előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje. A produkcióban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet kap a tánc- és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene.

A Recirquel montreáli fellépését követően novemberben a spanyolországi San Sebastianban, a Victoria Eugenia Theatre-ben lép fel, a hazai közönség október végén és decemberben a Müpában találkozhat újra a társulat előadásaival.